Yucca

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves N. Nikoletta!
A fehér bevonatok lehetnek gomba telepei is. Kezdetben néhány mm-es foltok jelennek meg, majd a továbbiakban nagy fehér színű foltok lesznek láthatóak.
De a fotóalapján túlöntözés is szóba jöhet, minek következtében kialakult a baktériumos betegség. Nagyon jó gombaölő szer az elemi kén. Ecseteléssel fel tudja vinni a levelekre, mindkét oldalát kenje be vele. Az előírások szigorú betartása mellett alkalmazható!
Valamint győződjön meg arról is, hogy nem öntözte túl a növényt.

#41806
Nikoletta N

Kedves Katalin! Szobában teleltetett yukkának a friss hajtásain penész-szerű, púderes tapintású foltok jelentek meg. A levelek a tünetek jelentkezése után pár héttel sárgulni kezdtek. (lásd képek) Tudna segíteni, hogy milyen kezelésre/tartásra van szüksége a yukkának? Köszönöm előre is.

#41763
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves V. Pálné!
Jól nagyítható, nagy felbontású fotót kérek!

#41753
palne vagi

Van egy jukkám és most a levelén valami fehér szín képződik és amikor meg tapintom picit szemcsés nyálkás valami . És a növény közelében furcsa szag terjeng .Mit lehet csinálni,hogy ne menjen tönkre a növény???
Segítségüket köszönöm Váginé Kati

#41724
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves P. Szabolcs!
Milyen yucca? Hogy néz ki? Mekkora? Mit akarnak levágni? Nagyon sok féle yucca létezik!

#41664
Szabolcs Pollai

Azt szeretném kérdezni hogy,yuccàt szeretnék újra levágni és újra gyokereztetni . Ebben szeretnék tanácsot kérni. Válaszát előre is köszönöm szépen.

#41612