Orchidea betegség

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Hajnalka!
A mozgatást a növények nem igazán viselik jól. Az orchidea meg különösképpen érzékeny a mozgatásra. A port időnként le kell törölni (lakásfelújítás nélkül is).
Szüksége van a párára és ne használjon közvetlen csapvizet.

#41470
Hajnalka Kökény

Kedves Katalin.küldtem a képet illetve kérte hogy írjam le hogyan gondoztam ugye megkapta,mert nekem azt jelzi h.elküldtem.és a mabdarinfát is.köszönettel.Hajni

#41461
Hajnalka Kökény

Mellékelve egy teljes kep

#41450
Hajnalka Kökény

Kedves Katalin!eddig egy héten egyszer locsoltan,volt a hetekben egy kis átalakítás nálunk sok volt a por es a helyéről is el kelett vennem.lehet ott elcsuszhattam a locsolással vagy a mozgatás volt a baj utána most ugyan ugy hetente egyszer locsolom es vissza tettem az ablakba.mellékeltem képet de mind a 3levelén van elszáradás.

#41449
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Hajnalka!
A levél vég száradás lehet a túl meleg és száraz levegőtől is. Kérek egy olyan fotót, ahol a teljes növény látszik.
Írja le pontosan, hogy hogyan neveli a növényét.

#41445
Hajnalka Kökény

Jó estét kívánok!kaptam egy gyönyörű sárga orchideát egy ideig semmi bajt ne észleltem ablakba tettem hogy világos helyen legyen hetente locsoltam egyszer.elkezdet most a napokba hullani a virága.a képen amit mellékeltem látszik a levele elkezdett folt ekdzáradás jelentkezni,a szárán pedig egy mutatóuj hosszuságú fekete vagy elszáradás vagy v.mi keletkezett.a képen ez is látható.el vagyok elégé keseredve nem szeretném h. elpusztuljon.szeretnék tanácsot kérni.Lehet h. nem vettem észre és sok vizet adtam neki?vagy fertőzése van?

#41433