Beteg mandarinfa

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Hajnalka!
Hova viszi ki? Van ilyen fűtetlen szobája?

#41465
Hajnalka Kökény

Ha most átültetem es kiviszem ahol nincs meleg,akkor helyre jöhet?hogy locsoljam?

#41451
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Hajnalka!
Első látásra is látszik, hogy kötött talajban tartja. A tűző napot kedveli, fokozatosan kell szoktatni hozzá. Most pedig a telelés ideje van. A 10 0C fok körüli klímát, világos, jó levegőjű helységet kell számára biztosítani. Különben tönkre megy.

#41446
Hajnalka Kökény

Kedves Katalin 2ével ezelött kapton a mandarin fámat nyáron kint tartottam nem a tűzőnapon iden elkezdett hulani a levele ezért nagyobb cserépbe átültettem de igy se hizott se virágot se termést és hullik a levele.igy néz ki szegény .mut csináljak veke.köszönöm előre us.

#41434
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Németh Krisztina!
A tápoldatozás egy ilyen korú gyümölcsfánál nem segít! Szerves trágyára van szüksége. A citrusokat 2-5 0C fok között kell teleltetni, világos, jó levegőjű helyen. Szellőztetésről és az öntözésről sem szabad megfeledkezni. Ellenkezőesetben nem lesz virág és így termés sem.

#41345
Krisztina Németh

Kedves Katalin!

<a href="http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=product/search&amp;searchin=product&amp;filter_name="></a>


<a href="http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=product/search&amp;searchin=product&amp;filter_name="></a>

A mandarinfámat az első gyermekem születése előtt kaptam a várandósságom alatt anyák napjára. Most már 8 éves. Nagyon szeretném megmenteni. Két évvel ezelőttig minden rendben volt vele, nagyon szépen virágzott, gyümölcsöket is hozott, azonban egyszer csak leállt a virágzással. Hiábavalónak tűnt minden tápoldatozás és fortély. Múlt évben télen olvastam arról, hogy jót tesz a növénynek, ha télen hideg helyen tartjuk, ezért levittem anyukámékhoz, ahol hideg helyen tároltuk, majd a tavasszal ismét visszahoztam hozzánk. Nagyon örültem, mert hirtelen elkezdett virágozni. Aztán egyszercsak lehullottak a virágok és a levelek is rohamos mértékben elkezdtek hullani. Most ott tartunk, hogy elsárgulnak, bebarnulnak a levelek, nagyon siralmas állapotban van. Félek, hogy nem lehet megmenteni. Nagyon örülnék, ha tudna nekem jótanáccsal segíteni. :) Köszönöm szépen: Krisztina

#41341