Dracena betegség

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves L. Eszter!
Sajnos a fotó annyira homályos, hogy használhatatlan.
Valószínű, hogy pajzstetvek. Minél előbb helyezze karanténba a növényt. Javaslom, hogy a leveleket bő szappanos vizes puha ruhával törölje át. Ezt többször is meg kell ismételni egy héten, mivel rejtett életmódot élnek. A kémiai megoldást egyelőre még nem javasolnám.

#42641
Eszter Lehner

Tisztelt Szakértők!
Dracéna pálmámon az utóbbi 1 hétben levélsárgulás és hullás, illetve foltok jelentkeztek. Észrevettem elsősorban az elsárgult leveleken tömegesen fehér egyenes/vékony valamit (atkát, tetvet??). Mivel tudnám helyrehozni szobanövényemet, egyáltalán helyreállítható-e? Tavasztól őszig kint van nap védett helyen, de kinti 10-15 fok alatt visszakerül a hálószobába, ahol 2-3 hetente öntözöm. Köszönettel várom segítségüket. A mellékelt kép sajnos nem túl élesre sikerült, remélem azért Önöknek mond valamit.

#42540
Pap Edina

Gyapjas pajzstetű az ok. Actara 25 WG ( pár szem 1 dl vízben) beöntözve heti rendszerességgel 3-4-szer helyrehozza. A levelekről szappanos ronggyal óvatosan törölgesse le a látható állatkákat.

#26308
Podhorna Aniko

Kedves szakértők!

A dracénámom, az egyik tőn a leveleken fehér foltok jelentek meg. Később a levél elsárgul és elhal. Mit tudnátok ajánlani, hogy helyrehozzam a növényt? Milyen vegyszer hatna erre a betegségre? Nincs sűrűn öntözve sem, kb. másfél hetente. A választ előre is köszönöm.

#26172