apró fehér rovarok

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves V. Imola!
Ennek az - az oka, hogy túlöntözte a növényt! Annyira, hogy megfulladt! Ezért látja a kiszáradás tüneteit!
Korhad a gyökérzet, ezért jelentek meg. Mivel korhadéklakók, azzal táplálkoznak. Nem tudom, hogy mennyire maradt még épp gyökérzet, vagy maradt-e egyáltalán!? De ha kiszárítja, akkor, eltűnnek! A másik lehetőség, hogy átmossa a gyökérzetet és új talajba ülteti! Majd igyekszik a jövőben nem túlöntözni.

#46949
Imola Varga

Kedves szakértő!
Egy éve vásároltam egy bonsit és egy pár hónapja elkezdett kiszáradni úgy gondoltam túl locsoltam ezért kevesebbet locsoltam és elkezdett új hajtásokat hozni. Most megint elkezdett kiszáradni és a gyökerénél apró fehér rovarok mászkálnak amik nagyon hasonlítanak az ugróvillásokra. Van esély a növény megmentésére?

#46931
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Modi Levente!
A fotón látható állatok, atkák. Mivel nem a növényeken vannak, így valószínű, hogy nem növényi kártevők.

#42484
Levente Modi

Negyedik makro

#42424
Levente Modi

Harmadik makro

#42423
Levente Modi

Masodik makro

#42422
Levente Modi

Jo napot kivanok,
Keszitettem par makro fotot azokrol a bogarakrol amiket Werner Krisztina fotoin is lattam, es par napja az en lakasomat is elozonlottek. Fali dugaszok kornyeke, aramba dugott, villakon, telefontoltokon szeretik. A meleg csoveken vandorolnak, de a falakon is maszkalnak mindenfele.

#42421
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Anikó!
Hol van a fotó?

#41755
Anikó Keller

Kedves Katalin sikerült az eltelt évek alatt azonositani a képen látható fehér bogarakat. Nálam most jelent meg a lányom új készítésű gardrób szekrényén. Eddig semmilyen írtószer nem használt. Werner Krisztina fotóin van hasonló. Nálam van növény a közelben, de azzal nem törődnek. A lakás új építésű. Páratartalma még magas. Köszönöm segítséguket. Üdvözlettel Keller Anikó

#41739
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Kovács Péter!
Valamennyire túlöntözte, mivel ezt is lehet. A következőket tudom javasolni! Ültesse át a növényét és szépen óvatosan mossa le a gyökereit valamint a cserepet.

#36204
Péter Kovács

Kedves Antics Katalin!

Ma öntözéskor a növényem földjében észrevettem apró, fehér bogarakat. Csak locsoláskor lehet őket észrevenni, amúgy egyáltalán nem látszanak. Láttam párat ami ugrált, szóval rögtön az ugróvillásra gondoltam. Viszont ahogy jobban odafigyeltem, láttam, hogy a cserép körül pici muslicaszerű bogarak repkednek. Szóval nem tudom, hogy ez most tőzeglégy vagy ugróvillás vagy mindkettő. Olvastam, hogy a kiszárítás lehet megoldás, csak az a baj, hogy a növény (nyíllevél) az a fajta aminek a földjének folyamatosan nedvesnek kell lennie. Csatolok egy képet is, nem tudom mennyire lehet felismerni őket.

#36177
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Zájerné Nyalka Marianna!
Ahogy kiszárad a talaj, úgy szépen eltűnnek majd!

#35782
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves M. Ági!
Nem, ez nem normális. Hamarosan elkezd majd száradni a növénye.

#35781
Ágnes Horváth

Tisztelt Antics Katalin !

Kaptam egy yukkát és mult héten átültettem. Azt vettem észre, hogy belül a törzse üreges. Viszont a levelei szép zöldek. Bent van a lakásban világos napos helyen. Hetente 1* van öntözve általános tápoltados állot vizzel. A kérdésem normális ha üreges a törzse? Köszönettel Májkelné Ági

#35774
Marianna Zájerné Nyalka

Köszönöm szépen a segítségét!Igen fehér színűek.Megnyugtató,hogy nem bántják a növényt!Az orchidea alá tettem egy virágalátétben kavicsot és vizet párásítás céljával ez előtt pár héttel.Ma megnéztem és a földjében nem láttam rovarokat,de viszont a virágalátét vizén ott úszkáltak az apró rovarok és mintha nagyobbak lennének egy kicsit.Az alátétet a vízzel együtt azonnal kivittem a szabadba,remélve hogy megszabadulva tőlük! :)

#35664
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Zájerné Ny. Marianna!
A leírás alapján és amennyiben a rovarok fehér színűek, akkor szinte biztosan azok. A növényeken nem tesznek kárt. Ezek korhadéklakók és a túlöntözéstől rothadó gyökerek csalogatják őket. Hagyja a talajt kiszáradni és eltűnnek.

#35660
Marianna Zájerné Nyalka

Kedves,Antics Katalin!
Nekem az egyik orchideám kéreg darabjain láttam ilyen bogarakat és a föld között az átlátszó cserépen keresztül.Nagyon pici szabad szemmel alig látható bogarakat.Azok is ezek az ugró bogarak lennének?A növényen nincsenek csak a földben.Jelentenek valamilyen veszélyt a növényre?
Köszönöm szépen a válaszát!
Zájerné Marianna

#35659
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Voda Martina!
Túlöntözte a növényeit, így a gyökerek elkezdtek rothadni, majd ennek következményeként jelentek meg a rovarok.

#35653
Martina Voda

Ès sajnos ilyen lett az emlìtett ültetès után :-(

#35643
Martina Voda

Küldök fènykèpet a mikulás virágomról ilyen volt...

#35642