Schefflera levélhullás

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Varga István!
Helyesebb lett volna a sorrendet megfordítani. Előbb információ és aztán vásárlás! Mivel egyáltalán nem biztos, hogy a feltételeket biztosítani tudják a számára! Ez már a tüneteken is jól látszik.
Vannak, növények melyeket megvásárlás után közvetlen át kell ültetni.
Egész évben, sok szórt fényre van szüksége! Fényszegény állapot szintén okozhatja ezeket, a tüneteket.
Leveleire rátapadó port időnként le kell törölgetni, levélfénnyel ápolni.
Átültetésnél, majd szobahőmérsékletű közeget használjon. Kizárólag szobahőmérsékletű vízzel kell locsolni. Nem használható közvetlen csapvíz. A növényt spricceléssel nem párásítjuk, stb. Amúgy magas a páraigénye, ha nem biztosítja, úgy szintén hullik a levele.
Ügyelni kell arra, hogy ne száradjon ki, de ne is álljon alatta a víz. Stb.

#39435
István Varga

Köszönöm a választ.

#39420
István Varga

Üdvözlöm!
Megvásároltuk a Schefflera virágot s a képen láthatóbarna foltok jelentek meg a leveleken s lehullanak azok a levelek és kérném önt,hogy adjon tanácsot a megoldásra s arra is,hogy miként kezelendö ezen növény(locsolás,fényigény stb...
Köszönöm:Varga István

#39399
Pap Edina

A Schefflera levele túl meleg és páraszegény körülmények között hullik, de okozhatja ezt huzat is. Időnkén párásítást, mérsékelt öntözés és tápozást kíván.

#13499
Dina

Szia! A növényem amikor új hajtást hoz a legtöbb levele még fejletlenül leszárad. Ez időközönként fordul elő. Van olyan időszak amikor minden levele ép és nagyon szép. Nem tudom mitől lehet a száradás! Köszönöm ha tudsz segíteni!

#13441