Bonsai levélszáradás

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves N. Noémi!
A fotó, sajnos nehezen használható. Éles, nagy felbontású közeli fotót kérek a fonáki részéről is. Nagyítóval alaposan vizsgálja meg. Valamint írja le, hogy hogyan tartja, milyen klímán, mivel öntözi, mindent.

#49116
Szecskó Renáta

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Van egy bonsai fám 9hónapja edig minden rendben volt gyönyörűen fejlődött semmi baj nem volt azonban December végén elkezdtek száradni és hullani a levelei még van levele bőven viszont száraz.
Mit ajánlotok, mit tudok tenni hogy életben maradjon?

#49104
Vétek Gábor

Levéltetvek vagy pajzstetvek vannak rajta? A növény minden részén, vagy csak egy-egy egyedet talált?

#16775
Pap Edina

A növény ősszel elveszít néhány levelet, de tavasszal újrahajt. A helyváltoztatás (kevesebb fény) meggyorsíthatja ezt a folyamatot. A tetveket azonban a teleltetés előtt le kell irtani róla. Kérem, várja meg növényvédelemmel foglalkozó munkatársunk válaszát.

#16676
Méhes Gábor

Hello.Van egy Sagarethia thezans-om és már lassan egy éve megvan de az utobbi pár napban elkezdett száradni és lehullani a levele miután bevittem a szobámba.Lehet a helyváltoztatástól?Ugyanakkor észre vettem hogy tetvek jelentek meg rajta mikor még voltak levelei.Lehet hogy ettő hullatta le a leveleit?Kérlek segíts nekem!

#16629
Pap Edina

Megfázhatott a növény, vagy kedvezőtlenebb viszonyok közé került mint korábban volt. Milyen faj? Képet kérnék.

#12627
Zsolt

Tisztelt Szakértő!

Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy Bonsait, amely a boltban szépen nézett ki, ennek ellenére már aznap estére láttam, hogy a levelei mintha elkezdtek kiszáradni. Nem értem, hogy miért. 2 nap alatt drasztikus változáson ment keresztül a növény, és ha már megvásároltam a célom az, hogy neveljem úgy ahogy azt kell. De egyenlőre tanácstalan lettem, nem tudom mire vélni a dolgot.
Ön mit gondol mi lehet az alapvető gond?

Köszönöm válaszát!

#12600