Tavirózsa

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Valószínű, hogy az időjárás és a hirtelen vízszintemelkedés tépázta meg a növényeket.

#48427
Kovács Tünde

A levelek "maradéka" , amit a tó másik részén találtunk meg a partnál...

#48407
Kovács Tünde

Üdvözlöm!
Tegnap arra lettünk figyelmesek, hogy szinte mindegyik tavirózsa és levelei eltűntek.. A tó másik részén megtaláltuk őket, úsztak a víz színén, elválva.. A virág fejek is, és a levelek is.. A vágásokból nem jöttünk rá, hogy hal rágta-e esetleg el, vagy elszakadtak. Ez utóbbira azért gyanakszunk, mert az esőzések miatt hirtelen nagyon megnőtt a víz magassága (30-40 centit biztosan), és lehet, hogy nem bírták?

#48406
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A tó vizét nem szabad vegyszerrel kezelni, ezért kell elkülönítetten lekezelni a beteg növényt. A betegség általában már eleve beteg növénnyel kerül be, ezért vásárlásnál az egészségi állapotára oda kell figyelni, főleg a gyökerek és a gyökérnyak állapotára.

#45371
Zsolt Juhász

Tisztelt Szaktanácsadó!

Köszönöm az előző válaszát!Azt szeretném megkérdezni,hogy a fuzáriumos tőrothadásnál a tóvízet is kell kezelni valamilyen készítménnyel vagy csak az elkülönített tavirózsát?Ha új tavirózsát teszek a tóba akkor az is megfertőződhet?Ha igen akkor hogyan lehetne új növényt ültetni,hogy megmaradjon?Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Juhász Zsolt

#45337