Gyomirtás

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A Glialka Star vagy a Kapazin használható kicsit nagyobb töménységben. Alapvetően a javasolt töménység: 1 dl szer 10 l vízben feloldva. A gyomirtók hatékonyságát rontja a kemény víz, ezét célszerű ecettel vagy citromsavval lágyítani a vizet (0,5 dl/10 liter). Az orgona esetében javaslom a tuskózást, a látható tövek kiszedését. A kezelést 2-3 hét után, ha szükséges, célszerű megismételni. Azt követően 2-3 hát múlva, a terület letisztítása után lehet fás növényeket ültetni. A későbbi kaszálás, a terület kultúrállapotban tartása mérsékli a kigyomosodást.

#54105
Török Judit

Kedves Gazdabolt tanácsadói,

Nemrégiben vásárolt házunk kertjében van kettő problémás terület.
Az első a vadkomló lenne, aminek írtását már megkeztük, egyelőre nyers erővel és metszőollóval. Viszont azt olvastam, hogy a gyökérzet eltávolítása nélkül vissza fog térni és már most, max 1 óra írtas után kiutések jelentek meg a karomon.
A másik pedig egy közel 5-6 nm-es orgonás terület lenne, valószínűleg gyökérsarjak. Található a területnél egy tönk is.
Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan tudnánk ezt a kettő növényt hatékonyan eltávolítani, milyen szert használhatnánk, úgy hogy például az orgonás területre a későbbiekben valószínűleg fát is ültetnénk.
Előre is köszönöm

Üdv
Judit

#54050
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Milyen növénykultúra van a kertben?

#52959
Viktor Szeles

Kedves Szaktanácsadó!

Ebben az évben a hobbikertünket nincs módunkban ápolni
Milyen, a kapálásnál kevésbé időigényes megoldást tudna ajánlani, amivel a gyomokat el tudjuk távolítani úgy, hogy a kertet jövőre használni tudjuk?

Köszönettel: Viktor

#52910
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kedves Orsolya. A hosszú távú megoldás a bokrok gyökerestől való eltávolítása.

#52123
Orsolya Kovács

Kedves Gazdabolt tanácsadói,

Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnának ajánlani olyan terület gyomirtásához, melynél vannak tőből elvágott és újrahajtott bokrok, illetve új hajtások, melyekből valószínűleg bokrok lesznek? A gyomirtás után a növény gyökerét benne lehet hagyni a földben, vagy azt el kell távolítani? Illetve a gyomirtás utána föld szenyezetté válik, ezt ki lehet valahogy küszöbölni? Utána 2-3 évvel alkalmas lehet biztonságos konyhakert telepítésére?

Köszönettel:
Kovács Orsolya

#52018