kártevők elleni véd. gyüm.fákon

Pap Edina

Nem egészen értem a kérdést!

#13861
barna simon

jonagold almafa permetezése lemoso permetezés után,a termés megvásáért

#13770
Vétek Gábor

Tisztelt Nagy Judit!

Kérdése igen összetett, melyre itt, a fórum felületen nem tudunk érdemben, röviden válaszolni. Kérem, hogy növényvédelmi terv készítésével kapcsolatban érdeklődjön az organova@axelero.hu címen!

#1372
Nagy Judit

Kedves Garamvölgyi Úr!

Megtörténtek a lemosó permetezések, amiket javasolt.
A továbbiakban hányszor és mikor kell permetezni az alma-, ill. körtefát?

Köszönettel és tisztelettel:
Nagy Judit

#1354
Garamvölgyi Péter

Az almafát Bordói lé FW készítménnyel kell alaposan lemosó permetezésben részesíteni. Varasodás ellen - ha az időjárás az év első felében újra kifejezetten csapadékos lesz - bio módszerrel nem lehet védekezni. Csak réztartalmú készítménnyel lehet permetezni, azonban virgzáskor ez tilos, mert a virágokat ez perzseli. Lemosás után későbbi rezes permetezésre az Astra rézoxikloridot javasolom.
A körtefát Agrol Plussz nevű készítménnyel kell alapos lemosó permetezésben részesíteni, 3%-os permetlé töménységben, később ugyanezzel a készítménnyel - virágzási perióduson kívül - csak 1%-os dózisban szabad permetezni. Az Ön által felvázolt tüneteket okozó kártevő a körtelevél-bolha. Az Agrol Plusszon kívül ugyanígy lehet használni pl. a Vektafid A növényvédő szert, mindkettő bio minősítésű!

#1033
Nagy Judit

Tavaly a Golden almafánkról egyetlen szemet sem sikerült szüretelnünk, mert az egész termést elvitte a varasodás. Mit lehet tenni és mikor, hogy elejét vegyük az idei pusztulásnak?
A 2. kérdésem körtére vonatkozik. Tavasszal fekete, koromszerű lepedék vonta be a leveleit és a gyümölcsöt is. Bár termést hozott, szeretnénk kigyógyítani a fekete kórból. Kizárólag \"biogazda\" módszerek érdekelnek mindkét esetben.

Köszönettel és tisztelettel: Nagy Judit

#1030