Kókuszdió ültetése

Antics Katalin

Kedves Mathe Gabriella


Az egyik legnehezebben tartható szobanövény! A kicsírázott kókuszpálma, körülbelül 3 évig a dióból táplálkozik. Ezért nagyon fontos, hogy sérülésmentes, legyen ez a kapcsolat!

#31503
mathe gabriella

Jo napot!egy kerdesem lene.Ha mar nagy a kokuszdio de nem kapot eleg fenyt es leszarat a levele meglehet meg menteni.Koszonom

#31108
Töpler Dániel

A barna kókuszdió is megfelel, meg kell lötyögtetni és azt kell megvenni amelyikben a legtöbb lé van, a recept a következő: a diót 2-3 napra vízbe kell áztatni majd félig az oldalára fektetve kell elültetni, homokos talajba, a ültetőt közeget a dióval 28-30 fokos szobába vagy külön erre kialakított helyre kell tenni, a magas páratartalom meggyorsítja a csíraképződést.......

#26192
Pap Edina

http://www.gazdabolt.tv/videok/kokusz-palma-diobol-noveny

#25321
Nyisztor Mihályné

Mennyi idő kell a csirázáshoz?

#25203
Nyisztor Mihályné

Mennyi idő kell a csirázáshoz?

#25202
Fazekas Gergely

Szia! Először nemkell röktön elültetni. Azt ajánlom, nedves vattával bélelj ki egy zacskót, tedd bele a kókuszdiót, és hogy meleget bisztosíts tedd rá a radiátorra. Mindig legyen nedves, és egy idő után (pár hónap) elkezd csírázni. Az természetes, ha ledobja azt a kemény,szőrös burkot, ami a diót borítja.

#17136
Pap Edina

A kókuszdió csíráztatás nálunk nagyon körülményes. Trópusi körülmények szükésgesek hozzá. Vásároljon inkább kicsírázott kókuszpálmát. Nem könnyen tartható növény. Napfényt meleget, vizet és magas levegő-páratartalmat igényel, ami szobai körülények között nem megvalósítható egész éve át.

#9618
Dömsödi Erzsébet

Tisztelt Gazdabolt!

Kókuszdiót szeretnék ültetni, hogy saját kókuszpálmát nevelhessek, de nem tudom, hogy ültessem el a kókuszdiót! Tavaly nyáron már próbálkoztam, el is ültettem egyet, laza, homokos földbe, bent volt a fóliasátorban, jó melegben! 3-4 hónapig figyeltem, de nem hajtott ki! Kérdésem az lenne, hogy hogyan kell elültetni a kókuszdiót, hogy az ki is hajtson? Teljesen benne kell lennie a földben, vagy félig ki kell látszania? Az enyém félig a földben volt! Valahol azt olvastam, hogy csak azt lehet sikeresen elültetni, amelyiken még rajta van a zöld héj. Az enyémen már csak a barna héj volt!

Előre is köszönöm a segítséget!

#9526