Tuják szaporítása

Pap Edina

Igen, akkor.

#22014
Kárai András

Szia Edina!
A tujáknál mikor a érdemesn dugványozni?Mert utánna néztem és sok helyen a július augusztust is találtam.Te mit tanácsolsz.
Előre is köszönöm.

#21914
Pap Edina

Nem hiszem, hogy a hormon hatása. Inkább az lehetett a gond, hogy nem kapott talpmeleget a dugvány.

#21822
Kárai András

Helló!
Nekem olyan bajom van,rendeltem tőletek incit 8 hormont,én oszlopos tujához használtam dugványozásra.Még november elején dugványoztam el.A problémám az lenne,hogy a tövétől el kezdett feketedni felfele és ez után olyan könnyen töredezik a levelei.Azt szeretném kérdezni,hogy mit rontottam el,mivel ez az első dugványozásom?
Válaszotokat előre is köszönöm.

#21840
Pap Edina

Incit 5 néven. Ez félfás dugványozáshoz való. Nálunk Gyökereztető por B2 néven kapható: http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=8&reszletestermek_id=768&kategoria=135#termek768

#15070
lepar ilona

szeretném meg tudni milyen néven lehet meg vásárolni az incit 5 gyökérserkentő port

#14994
Miskolczi Tamás

Hello!
Tuja dugvány elkészítése:Késő összel illetve télen 10-15 cm-es hajtásokat az anyanövényekről, melyeket nedves homokkal kb. 5 cm vastagon megtöltött tálcákba tuzdelek. Mielőtt a homokba szúrnám, incit 5 gyökereztető porba (gazdaboltokban kapható) mártom a sebfelületet. Fagymentes de hideg párás helyre (pincébe) világos ablak mellé helyezzük a tálcát.

#12396
Pap Edina

Az alapfajokat magról is lehet szaporítanak, de a fajták csak dugványról tartják meg különleges tulajdonságaikat (szín, forma, növekedés). Itt olvashat a módszerről: http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=165

#6838
m.józsef

Valamelyik levelükben olvastam, hogy tujákat, ha jól emlékszem dugványozással , lehet szaporítani junius és szeptember közötti időszakban.
Kérem tájékoztassanak erről a módszerrel, de ha ismert más szaporítási módszer, az is érdekel.

#6803