hajattás

Pap Edina

Kedves Zsolt. Ajánlom önnek Fehér Béláné dr: Spárgát a piacra c. könyvét. A Kertészet is Szőlészetben is talál rendszresen cikkeket a növényről: http://www.kerteszetesszoleszet.hu/node/274

#19115
Blahó Zsolt

Tisztelt Vétek Gábor Úr!
Én a hajtatott spárga termesztéséről szeretnék bővebb felvilágosítást kapni; vagy tudna-e nekem esetlegesen szakirodalmat ajánlani ezzel kapcsolatban?

Tisztelettel:
Blahó Zsolt

#19075
Vétek Gábor

Tisztelt Szabó András!

Biztos benne, hogy ez fogja vissza a paprikát a növekedésben? A tartási körülmények, a tápanyag- és vízellátás megfelelő? Károsítók nincsenek (talajban, növényen)?

#6520
Szabó András

Hajtatott paprikában a kiültetés után kb 2hét multán a növény szárának föld alatti részén barnás fehéres rücskösödés keletkezik, ami vissza fogja a növekedésben. Milyen betegség ez és mivel lehetne védekezni ellene?

#6448
Galgóczi József

Köszönöm a segítséget!

#5352
Vétek Gábor

Tisztelt Galgóczi József!

Kérem, hogy a pontos diagnózis érdekében a növénymintákat a honlapunk főoldalán, az Üzleteink menüpont alatt olvasható címek valamelyikére juttassa el (akár postai úton), így kollégáim meg tudják vizsgálni az anyagot. Kérem, levélmellékletben írja le részletesen a termesztési körülményeket (talajtípus, vetésidő, ápolási munkák stb.), és tüntesse fel elérhetőségeit is. Ha szükségesnek tartja, cégünk helyszíni szaktanácsadást is biztosít, melynek feltételeit a Szolgáltatások menüpontban olvashatja.

#5334
Galgóczi József

A zöldségnek a gyökér részénél a földtöl kb. 2-3 cm mélységben van az elváltozás. Egészséges fehér színű addig a gyökér, majd ettől lefelé sárgás, barnás foltok vannak rajta.
Van olyan növény is amelyiknek ennél a pontnál teljesen elszáradt a gyökere.
A növény jelenleg 2-3 cm nagyságú. Sajnos egyenlőre képet nem tudok küldeni. Nem tudom a gazdabolt helyét ahova esetleg vihetnék a növényből. Én Röszkén termesztem a növényt.

#5322
Vétek Gábor

Tisztelt Galgóczi József!

Kérem, írja le pontosabban, hogy milyen elváltozásokat és a növény mely részein tapasztalt. Ha tud, küldjön képet, vagy hozzon mintát gazdaboltunkba, hogy megvizsgálhassuk a tüneteket.

#5306
Galgóczi József

Öszi vetésű hidegfoliás hajtatású petrezselyem rodásodása ellen milyen gombaölő szerrel védekezzem?

#5288