levendula szaporítás

Pap Edina

Vissza lehet vágni, és zölddugványként felhasználni a szaporításhoz (dugványozáshoz). http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=165

#24075
Tankovics J: Zoltán

Az Enciánom hosszú új hajtásukat hozott melynek levélzete nagyobbak és el vannak nyúlva! egyszerűen vissza kell vágni? És a levágott hajtásokat miként lehet gyökereztetni!?
Tisztelettel :T. János

#23975
Pap Edina

Nem valószínű. cserpébe kellett volna dugni, laza, nyirkos földbe, melegtalpon kellett volna gyökereztetni. Egyébként elvirázás után szedett zöld vagy félfás dugványról könnyebben gyökeresedik.

#18255
zsuzsanna

a kérdésem az lenne kaptam az összel egy levendula ágacskát azt mondták csak dugjam bele a fölbe néha öntözem és majd meglátom milyen szép lesz na ez az ágacska most elszáradt levelekkel van tele.megmenthetö még vagy meg se fogta?

#18213
Pap Edina

Igen, de gyorsabb és hamarabb virágzik dugványról.

#13722
Pap László

Magról szaporodike a levendula

#13639
Pap Edina

Az Ön növényei kiválóan alkalmasak arra, hogy félfás dugványozással szaporítsa őket. Ha levirágzott a levendula (július közepe, vége), akkor szedjen róluk 10-12 centi hosszú virág nélküli dugványokat, amiket cserépbe, vagy balkonládában, átlátszó fóliával letakarva, árnyékos helyen gyökereztet. A fiatal növények, majd csak a következő év májusában ültethetők ki, addig át kell őket teleltetni. A terebélyes töveket szintén elvirágzás után szét is oszthatja.

#1799
Ujvári Viktor

Sok és szép levendula bokrunk van Balatonakaliban, ahol ez hagyomány.
Hogyan tudom házilag szaporítani a levendulát? Megvenni a töveket drága mulatság, nekünk kb. 20 m-es távolságra, egy járda két oldalára kellenének cserjék, azaz \"félcserjék\".
Meglévő bokraink 3 évesek, szépenfejlettek, kb. fél méter magasak és terebélyesek.

#1787