gyökereztető hormon

Pap Edina

A gyökeresedést a foszfor segíti, a legjobb összetett tartós műtrágyát keverni cserepezéskor a laza tőzeges közegbe. Az árvácska rövid kultúra, nem kell tápoldat, ha 2-3 hónapos hatástartamú tartós műtrágyát használ.
http://www.scotts.hu/index.php?content=137

#24955
Bodnárné Ilona

Tisztelt szakértő:Azt szeretném öntől megkérdezni,hogy árvácska friss ültetése után mivel kell permetezni,és mikor lehet kapálni??gyökereztető hormont lehet e permetezni?és mivel lehet virágzást elő segítővel kezelni??Válaszát előre is köszönöm!!tisztelettel: Ilona.

#24896
Pap Edina

Tulajdonképpen használható. A tápoldat mellett a virágzáshoz sok más, a növény számára kedvező körülmény együttes megléte szükséges. A tápoldatok között is sok különbség van.

#22450
Kristóf

Kedves Edina!

Nem szívesen folyamodnék "műtéti beavatkozáshoz", de önzésem és szépség iránti vágyam mégis csak diadalt készül aratni józan belátásom felett. Kérdésem az lenne, hogy a gibberellin csekély mértékű alkalmazása közép- vagy hosszútávon árthat-e a szobanövények egészségének?
Azért kérdezem, mert a kereskedelmi forgalomban kapható, "kanonizált" tápoldatok nem mindig, sőt, az elvárhatónál ritkábban segítik növényeimet virágzáshoz.

Megnyugtató válaszát előre is köszönöm.
Kristóf

#22395
Pap Edina

A gibberellin.

#21403
kovács kristóf

Vannak e virágzást fokozó hormon készítmények, és ha vannak, hol lehet őket beszerezni??

#21361
Tarr Erzsébet

Köszönöm a gyors választ.

#14045
Pap Edina

Más a hatóanyagtartamuk és a hatóanyag-koncentrációjuk. Félfás növényekhez a B2 típusú gyökereztető por használható. http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=8&reszletestermek_id=769&kategoria=135#

#14037
Tarr Erzsébet

Tisztelt Szakértők,

az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a különböző gyökereztető porok között. (Incit A, B stb..)
Miért nem lehet (vagy lehet?) használni pl. fás szárú növényhez vaó gyökereztető hormont lágyszárúhoz. Túl sok gyökér képzésére serkentené?
Én leginkább félfás szárú növényeket szeretnék gyökereztetni, de lenne egy pár lágyszárú is (pl. kecskerágó). Használhatom-e ugyanazt a hormont a külünböző növényekhez?
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel: Tarr Erzsébet

#14021