magról való szaporítás

Pap Edina

Lehet, most félfásról, de nagyon rizikós. Javaslom, hogy keressen fel egy faiskolai lerakatot, ahol megvásárolhatja a kész, gyökeres növényt. Ha konténereset vesz, megfelelő körültekintéssel nyáron is ültethet.

#15447
Csilla

Köszönöm válaszát.Ilyenkor júliusban is lehet?Illetve a félfás dugvánnyal próbálkozzam?Ha meggyökeresedne hogyan tartsam tovább?
Köszönöm szépen válaszát!
Üdvözlettel:Csilla

#15342
Pap Edina

Dugványról.

#15339
Csilla

Tisztelt szerkesztőnő!

Érdeklődnék,hogy a vérszilvafát lehet-e valamilyen módon szaporítani?Esetleg termésmagról vagy dugványról?
Válaszát előre is köszönöm!
Csilla

#15325
Pap Edina

A madárbirs (Cotoneaster) érett gyümölcsét megerjeszti (nejlonzacskóba csomagolva), és a mag kimosása után nyirkos homokban rétegezni kell szabadföldön vagy veremben. Tavasszal akkor vethető, ha már a rétegzőben csírázik. Ha nem, akkor még egy évig hagyni kell. A Madárbirs magja 3 évig is elfeküdhet.

#7998
Zalán

Sziasztok! Az érdekelne hogy csonthéjas növényeket hogy lehet magrol nevelni? Esetleg a madárbirs érdekelne hogy mien módon szaporitható! Köszönöm!

#7957
Pap Edina

Meg lehet próbálkozni vele,de nem biztos, hogy a magok teljesen beértek, illetve a szelektált fajták magról nevelt utódai nem lesznek olyan szép virágúak, mint az anyanövény. Inkább a nyár végi félfás dugványozást ajánlom szaporítási módnak.

#1197
Mészáros Miklós

Leanderem tél végére rengeteg pihés magot hozott. Szeretném megtudni, hogy milyen módon lehet így szaporítani a virágot. Válaszát várom e-mail címemen. Köszönettel: Mészáros Miklós

#1190