citromfa

Pap Edina

A délszaki növények nyugalmi és termő időszaka nem feltétlenül azokra a hónapokra esik, amelyekre a nálunk honos növényeké. A fa a nyári hőségben töltötte nyugalmi időszakát, és most kezdi vegetációját. Ha a mostnai körülményeket tudja állandósítani (ami elég nehéz), akkor télen teremhet a fa.

#11629
Szabó Imréné

Kedves Edina köszönöm a válaszát. Nem hiszem,hogy még az idén megpróbálkozom az oltással. Szerintem a tavasz sokkal alkalmasabb időpont lesz.A citromfámon most újra megjelent egy virágbimbó! Nem tudom minek köszönhetem ezt a váratlan dolgot í
gy augusztus végén,de remélem azt jelenti lesz egy árva termésünk.

#11529
Pap Edina

Oltáshoz ceruzavastagságú hajtást válasszon.
Dugványozással megfelelő körülmények között nagy eséllyel meggyökeresdehet.

#11517
Vétek Gábor

Szaktanácsadó kolléganőnk szabadságon van, jövő heti válaszáig szíves türelmét kérjük!

#11423
Szabó Imréné

Tavasszal vásároltam egy 120-cm magas citromfát virágos állapotban.Sajnos a következő hónapban az összes virágát le rúgta,ami szerintem a szállítás miatt történt. Azóta szép nagy ágakat hozott és nem tudom szabad-e most levágni a túl hosszú ágát. Még azt szeretném kérdezni, hogy ez az új ág jó-e magról kelt citromfa oltásához,vagy inkább fásszárú ágat válasszak.Kérem írják meg nekem azt is, hogy a levágott ág ki fog-e gyökeresedni ha elültetem és az augusztusi hónap jó-e ezekre a műveletekre.

#11100