vadszeder kiírtása

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Csaba!
Nem, nem léteznek. A fizikai megoldást javaslom, akkor is ha az túl nagy munka.

#44259
kis csaba

Tisztelt Tanácsadó!

A (sajnos) nem túl gyakran látogatott telkünknek kb. 1000
nm--es részét 10 -15 éve teljesen és elárasztotta a 2méter magas vadszeder, Már késes motoroskaszát is vettem és azzal próbálom visszaszorítani/ levágni. (Mivel elég messze lakom a telektől, évente 1-2 alakommal tudok csak lemenni). A gyomirtók a javasolt dózisban hatástalanok. Lehet, hogy hígítás nélkül (tömény dózisban) több körben eredményes lenne, de ekkora területen többször is permetezni (kb 4500 Ft/literes árral számolva) szép kis összeg jönne ki. A kiásás itt nem jöhet szóba mert túlzás nélkül nm-enként 20- 30 tő van, soknak már fás a szára.



Léteznek olyan erősebb vegyszerek mellyel eredményesebb lenne a kiírtás? Természetesen megfelelő jogosultsággal rendelkező kertészt bíznék meg ezzel a feladattal.

De bármilyen más javaslatukat is szívesen fogadom.

Üdvözlettel,
Csaba

#44171
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Téglás Dániel!
Amennyiben teljesen megakar, szabadulni tőle, akkor csak is kiásással megoldható. Különben folyamatosan kifog, hajtani.

#41094
Dániel Téglás

Kedves Tanácsadó,

Az Ön tanácsára a Dominatort szerettem volna alkalmazni a vadszeder ellen de kivonták a forgalomból. Milyen hasonló vegyszert tudna ajánlani és milyen koncentrációban?

#41045
Pap Edina

Nem. Tövestől ki kell ásni őket, vagy folyton visszametszeni.

#18130
M. Andrea

Kedves gazdabolt!

Az aranyvessző tövébebn hosszú ideje nő a vadszeder és a vadszőlő, létezik esetleg olyan szer, ami nem bántja az aranyvesszőt, de a másik kettőt irtja? Köszönöm!

#18105
Pap Edina

Olyan gyomirtó szer, ami a fás növényt ilymódon kiírtja, nincs. Ezt a dolgot az önkormányzattal, vagy az illetékes ÁNTSZ-szel kellene megbeszélni.

#17629
Horváth Mária

üdvözlöm!

Nekem olyan gondom van, hogy a fiam allergiás a mogyoró bokor vigágporára, és a szomszédomban van két nagy fává kinőtt mogyoróbokor, amiken még most is ott vannak a porzók ezerszámra. A szomszédokkal való tárgyalás kudarcba fulladt, nem hajlandók kivágni. Mivel öntsem le a gyökérzetet, vagy mivel permetezzem, hogy elszáradjon? Költözni nem tudunk, viszont a fiam pár hónapja már veszélyesen bedagadt a kiütések miatt.... a pereskedés is több évig tart. Gyors megoldásra van szükségem. A bokrok tövéhez hozzáférek, le tudom önteni.
köszönöm, üdv. Mari

#17624
Vétek Gábor

Kedves Papp Adrienn!

Sajnos ilyen növény nincs. A vadszeder még egyes kémiai gyomirtókkal szemben is eléggé ellenálló, így a visszaszorítása - a mechanikai módszereken kívül - csak kemizálással oldható meg.

#9293
Papp Adrienn

Tisztelt leendő válaszadó! Házunkat már közel 5 éve vásároltuk, és a hátsó udvarban szinte csak vadszeder volt. Kb. 8 méter hosszan, és 5 méter szélesen. Az évek alatt sikerült annyira visszaszorítani, hogy már csak a kerítés mentén nő.A kérdésem annyi lenne, hogy ki lehet-e írtani úgy ezt a növényt, hogy ne kelljen kemikáliákat használni? Tehát, hogy létezik-e olyan faj, ami teljesen meggátolná a növekedését?

#9290
Vétek Gábor

Tisztelt Sz. Ferenc!

Kérdéseim lennének, hogy milyen módszereket és készítményeket próbált, pontosan mikor, hány alkalommal, milyen dózisban, milyen kijuttatási módszerrel.

#7428
Sz.Ferenc

Az én - nemrég vásárolt -telkemen is elég nagy kiterjedésű vadszeder nő. Próbáltam mindent (irtókapa, gyomirtó, stb.), de mindent túl él. Van megoldás? Mit tud ajánlani?

#7413
Vétek Gábor

Kedves Galambos Mária!

A vadszeder ellen totális hatású gyomirtó szer használható, de a kezeléssel kapcsolatban előzőleg mindenképpen egyeztetnie kell szomszédjával! Amennyiben ez megtörtént, akkor tudok készítmményt ajánlani.

#4807
Galambos Mária

T. Cím!
Kertemben nagyon szép gyep van, de a szomszédnál egy elvadult vad szeder bokor folyamatosan megkeseríti az életünket. Egyre jobban terjeszkedik a szép gyepben, s nem lehet kiírtani sem ásóval sem a folyamatos fű nyírással sem.
Kérem segítsenek, hogyan tudnám megállítani a vad szeder terjeszkedését.

#4781
Pap Edina

Dominator, 1,5-2 dl/10 liter víz koncentrációban.

#4123
Géczi Ottó

Mit tudnak ajánlani vadon növő szeder kiírtására, vagy visszaszorítására?
Válaszukat előre is köszönöm!

#4104