Diófa levél száradás!

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Fazekas Katalin!
Sajnos, nem ismerek növényorvos kollégát a közelben.

#40679
Katalin Fazekas

Kedves Katalin, idén vásárolt nyaralonk kertjében nagyon öreg diófa áll. Szeretnénk állapotát felbecsültetni, esetleges ápolását elvégeztetni. Kit tud ajánlani Lovas- Alsoörs környékén. Üdvözlettel Katalin

#40676
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Tósoki Gábor!
A télvégén már meg kell kezdeni a növényvédelmet a lemosó permetezéssel! Csapdák kihelyezésével lehet előre jelezni kórokozókat és kártevőket.
A szerves trágya elengedhetetlen. A szárazabb ágakat és gallyakat ellehet távolítani. A talaja egyáltalán nem megfelelő. Normális esetben nem ültetünk ilyen talajba diófát! Nem tudom megmondani, hogy mennyi ideig bírja.

#40196
Gábor Tósoki

Kedves Katalin! A diófa talaja nagyon gyér, agyagos, kavicsos, nagyon kevés földel, legalább is olyan 50cm-Ig biztos, hogy ilyen. Locsolást a napokban kezdtem el, viszont növényvédelem és szerves trágyázást nem végeztem és szerintem az elmúlt években nem is volt ( én még csak egy éve lakom itt ). Mit javasol, hogy mivel kezeljem a javulás érdekében? Most, hogy nézem még kisebb száraz ágakat is látok a fán.

#40191
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Tósoki Gábor!
A diófának sok betegsége és kártevője van. Elsősorban az a kérdés, hogy milyen talajba van? Mikor kapott utoljára szerves trágyát? Öntözi? Növényvédelmet elvégezte?

#40179
Gábor Tósoki

Üdvözlöm! A tanácsát szeretném kérni a diófámmal kapcsolatban. Igazából a korát nem tudom megmondani, mert 1 éve költöztünk ide, de kb. olyan 8-9 méter magas. Kb. 2 hete a levelek elkezdtek száradni a fa minden részén és elég sok termést is hullajt. A száradás nem olyan durva, de azért mintha egyre több helyen lenne. Az lenne a kérdésem, mit tehetnék vele, hogy a száradás megálljon. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Gábor

#40164