Fenyő elhalás

Garai Andrea

Köszönöm szépen a segítséget!

#39450
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Garai Andrea!
A fotóalapján ez a gubacstetű. Mivel a gubacsokban zártan helyezkednek el a tetvek így csak kizárólag felszívódó növényvédő szerek jöhetnek számításba. Gondolom a télvégi permetezést kihagyta! Pedig nagyon nagy fontosságú. A vegetációs időben javaslom például a Danadim Progress, Mospilan 20 SP.

#39428
Garai Andrea

Fenyő betegség

#39414
Garai Andrea

Melléklet

#39413
Garai Andrea

Fenyő betegség

#39411
Garai Andrea

Fenyő betegség

#39410
Garai Andrea

Nemrég küldött levelemhez küldöm.

#39409
Garai Andrea

Tisztelt Szakértő. A fenyő fáim közül egyre több ágon látom,hogy ilyen elszáradt "gubók" nőnek rajuk.A fák élnek és egészségesnek is tünetek de esztétikailag nem a leg szebb látványok.Az lenne a kérdésem milyen módszerrel vagy permetszerrel lehetne kezelni és megállítania a folyamatot?Valamint a már "beteg" fákkal mit lehet tenni?Segítségét előre is köszönöm.

#39408
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Havasi László!
Nagyon sok minden lehet! De a legalapvetőbb a talajban lévő kártevők. Ültetés előtt felvételezte a területét? Valamint az egyik legfontosabb még, hogy milyen talajba ültette?
Az ültető gödörbe helyezett-e szerves trágyát? A lombtrágya nem elegendő az csak ’tűzoltás’ ideig-óráig. Még sorolhatnám, hogy mennyi minden lehet.

#37885
László Havasi

Tisztelt Szakértő!

A képen látható mamutfenyő érzésem szerint már a végét járja. 1.5 hónapja még egészséges, üde hajtásai voltak. Az alsó ágaitól indult el a barnulás. Tápanyagot (műtrágya+lombtrágya) kapott, a tünetek hatására 6-10 nap eltéréssel különféle gombaölő szerekkel permeteztem, mivel egyik se állította meg a barnulás terjedését. Legutóbbi szer Amistar+Score volt. Mi okozhatta a növény végét? Lehetett volna tenni ellene valamit?

Köszönettel,

Havasi László

#37839