barkafa gondozása

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves P. Szilárd!
Metszeni kell minden évben. 3-4 évente szerves trágyázni. Miért nem reklamáltak? Ez nem a csüngő típus. Ez sosem lesz olyan, mint amilyent szerettek volna.

#54046
Szilárd Pápai

Kedves Katalin,

3-4 Éve vásároltunk egy csüngő barkafát (címke szerint). Ez lett belőle?!? Ez nem pont az mint amit elképzeltünk. Tavasszal volt rajta már barka de inkább felfelé irányul. Ez a barka fűz?
Nyáron ugrásszerűen elkezd nőni.
Most elnyom mindent, mit lehet vele tenni?

#53968
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Gabi!
Ha az a cél, hogy elpusztuljon akkor igen, máskülönben nem!

#53009
kiss gabi

Helló az lenne a kérdésem hogy a barka fa álhat e vizben mert nagy cserépbe ültettük és beraktuk a kerti tóba

#52823
kiss gabi

Helló az lenne a kérdésem hogy a barka fa álhat e vizben mert nagy cserépbe ültettük és beraktuk a kerti tóba

#52822
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves M. Judit!
Javaslom a visszametszést az elfagyott rész alá. Fotó hiányában nem könnyű a válasz. De ha jól el van látva tápanyaggal, akkor valószínű, hogy ki fog hajtani.

#50440
Judit Muller

Kedves Katalin
Nekem a barkafam az idei tavasszal nem hajt uj leveleket ,egy-egy aga le van szaradva es a rugyek el vannak feketedve ,valoszinuleg fagytol ,de viszont a fa aljan van egy kicsi hajtas,ki fog meg hajtani valamikor vagy elpusztult?

#49701
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Dihen Lajos!

Mennyi idős a fája? Ebben a nagy melegben fontos, hogy locsolja a többi növényével együtt. Mikor trágyázta utoljára?

#32293
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Lonkai Gábor!

Valóban nem ártérre való a bakaszivarfa. Ártéren, kevés fa bírja, mivel ott a talajvízszintje is magas, és szabályosan megfulladnak a növények.
Alacsonyabb ártéren a fűz-, nyár és éger, magas ártéren a keményfák pl.: tölgy-, kőris-, és szil amit javasolhatok.

#32292
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Pordán Krisztina!

Javaslom, hogy vágják vissza, és kapjon szerves trágyát, ősszel és tavasszal, úgy hogy a fához ne érjen. Valamint a nagy melegben locsolja.

#32291
Lajos Dihen

kedves szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy a barkafának mitől kezdtek el száradni a levelei? Nem az összes hanem áganként van amelyik ágon teljesen épek van amin viszont az összes levél leszáradt, milyen betegsége lehet vagy a túl nagy szárazság lehet a probléma? Ha a szárazság akkor pedig, miért nem az össze levél szárad le hanem csak az egyes ágakon az össze? Válaszát előre is köszönöm!

#32289
Gábor Lonkai

Hello!
Nagyon szeretnék bakaszivarfát vásárolni, ültetni. azonban kétségeim vannak, hogy az elképzelt helyen megmaradna. A Tisza árterületén van üdülőm, ahol sajnos tavasszal ki-kilép a Tisza a medréből. Bár tudom, hogy a bakaszivar fa vízigényes véleményem szerint esetleg nem bírná ki ezeket az áradásokat. Igaz lehet a feltevésem? Amennyiben igaz, milyen fát javasolna ilyen helyre esetleg júniusi ültetéssel? Olyan fát szeretnék, aminek a lombkoronáját kb 2 méter magasságtól lehetne majd kialakítani maximálisan 4-4,5 méter magasságig szép -esetleg gömb - formára. A területet reggeltől késő délutánig nap éri és gondozott füves. Válaszát előre is megköszönöm. Tisztelettel Lonkai Gábor

#32245
Krisztina Pordán

Kedves Szakértő!

A barkafám mostmár második éve körülbelül ebben az időszakban elkezdi ledobni a leveleit, amelyek elkezdenek sárgulni majd egyszerűen leszáradnak. A nagyon-nagyon sűrű és gyöynörűen hajt. Mi lehet a probléma. Sajnos az idén muszály volt tetű ellen lepermetezni (actara vegyszerrel). De ezt már tavaly is megtettük (decis-sel). Kérném a tanácsát ill. javaslatát a fámmal kapcsolatban.

nagyon köszönöm

Krisztina

#32235
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Resz Anna!

Természetesen vissza kellene vágni és a szabadba kiültetni.

#32223
Anna Resz

Előre is köszönöm válaszát,

Anna

#32144
Anna Resz

Kedves Edina!

Egyik ismerősömnek van egy barkafája, de nem hajlandó rendesen kihajtani. Mi lehet a baja? Vissza kéne metszeni?

#32143
Pap Edina

Nem hiszem, hogy a vakondnak köze lenne ehhez. Inkább a nagy meleg. A fűz alapvetően vízparti növény. Nyáron célszerű öntözni. Tápoldatozni nem szükséges. Az elszárad hajtásvégeket metssze ele.

#29662
Kalocsai Géza

Ezen jobban látszik a barnulás

#29617
Kalocsai Géza

Kedves Edina!
Mellékelem a képeket a csüngő barkáról, és azt szeretném megtudni, hogy a levelek sárgulásának lehet-e oka a vakond dúrása, amit közvetlenül a tövénél találtam.Talán látszik a képen, hogy a vége felöl kezd sárgulni, bár volt olyan ág, amit már levágtam, mert végig száradt. A locsolásról tudna néhány szót mondani, ha nincs eső, milyen időszakonként kell locsolni ill. tápanyagozni?
Köszönettel: Kalocsai Géza

#29603
Pap Edina

Képet kérnénk a lyukakról, és írja meg azt is, legyen szíves, hogy mekkora az átmérőjük.

#27446