margaréta fa teleltesése

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Cs. Melinda!
A fotóalapján úgy tűnik, hogy elpusztult.
Valószínű, hogy huzatot kapott és túl is öntözhette.
Javaslom, hogy a fagyok elmúltával vigye ki és akkor rövidesen kiderül majd, hogy maradt-e benne élet.

#42137
Melinda Csontosné

Kedves Antics Katalin!

Itt a fotó a margaréta fámról.

#42086
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Cs. Melinda!
Fotót kérek!

#42064
Melinda Csontosné

Üdvözletem :D A margaréta fámat úgy teleltettem ahogy olvastam több helyen. A lépcsőház folyosón van ahol az egyik oldal tiszta üvegfal. Öntözöm is és vissza is vágtam a hajtásokat félig de mégis elszáradtak teljesen. és én így teljesen vissza vágtam szinte a fás részig. Lesz még újra majd szép hajtásai, ha igen mit tehetek? Vagy nagyon elrontottam és nem lehet már megmenteni :( Válaszukat előre is köszönöm

#42018
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Ü. Judit!
Valójában 5- 10 0C fok, teleltető helyre van szüksége! Ez alatt elpusztul.

#41555
Judit Ürögdy

Már több napja fagyott, volt -8 fok is és nem vittem be a margarétafámat. Földbe van ültetve. Gyorsan kiássam vagy már késő? Vagy egyántalán be kell vinnem? SOS!!!

#41550
Pap Edina

Cserépben át lehet teleltetni, de majd csak a fagyok beállta előtt, vagyis, ha a levegő tartósan 5 fok éjjel. Kevés öntözés mellett világos helyen. Visszametszeni tavasszal, kihordás után célszerű, a száraz levelek eltávolításával.

#25303
Molnár Zita

Üdvözlettel és tisztelettel kérdezném, hogy a fás szárú margaréta fát milyen körülmények között kell teleltetni ? A levelei nagyon csúfak már, sárgulnak, száradnak. Ha vissza kell vágni, akkor hol, milyen magasságban ? ugyanis az ágak elágaznak több felé. Köszönet a válaszért, mellékelek egy nyári fotót róla, üdvözlettel !

#25154