keverési arány, gyomírtás

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Nyitrai Ernőné!
Milyen oldat? Mit akar kijuttatni? Hova, milyen állományba?
Az engedélyezési okirat egyébként mindent tartalmaz!

#41263
Ernőné Nyitrai

Kiskertben a 200 ml oldat mennyire higithato, mivel a kiszerelés én semmi utalás nem található. Köszönöm.

#41256
Vétek Gábor

Tisztelt Fehér Gábor!

Gyomirtó szereknél egy ha-ra kb. 300-400 l permetlével számolhatunk. Ez tehát azt jelenti, hogy a Glyphogan 480 SL 3,5 l/ha javasolt dózisánál egy 15 l-es háti permetezőbe 1,3-1,7 deciliter gyomirtó szert kell adagolni. (Egyébként gomba- és rovarölő szereknél általánosan az 1 ha-nál 1000 l permetlével lehet kalkulálni.) A jelzett gyomirtó 2 évesnél idősebb fenyőben használható akkor, amikor az éves hajtásnövekedés már befejeződött, az új növekmény megfásodott. A kezelést követően 6 órán belül lehullott csapadék a hatást csökkentheti.

#20288
Fehér Gábor

Tisztelt Cím!

Szeretném megtudni hogy a keverési aránynál mit jelent a mondjuk valamennyi liter/ha megejölés !? Egy ha az gondolom egy hektár - mi köze ennek a literhez ? Ezer vagy száz liter kell egy hektár permetezéséhez - de lehet hogy nem is gondolom jól... Szóval ha 3.5L/ha a megjelölés akkor a 15l-es háti permetezőmbe milyen arányba keverjem a permetszert ?

GLYPHOGAN 480SL-t javasolták nekem a kertbe kis luc illetve ezüstfenyőhöz gyomírtásra. Ez glifozát tartalmú ami totális gyomírtásra való. Azt mondták simán permetezhetem vele a fenyőt mert nem árt neki. Az állomány idén lesz 2 éves - 15-40cm nagyságúak. Valóban nem árt a fenyőnek a gyomírtó ? Nem szeretném kiírtani....

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Fehér Gábor

#20253