mezei poloska irtása

Dávid Simon

Nálunk is rengeteg van. Mivel beltéren nem lehet megfelelő rovarölő szereket használni, ezért én a szúnyoghálót javaslom. Beltérre az a tuti.

#41288
Berta Bence

A legjobb ellenük a RAID csótány elleni irtószer énekem bevált amikor bent volt a nappaliban lefújtam ezzel leesett és kb. 15 másodpercen belül megdöglött. De amikor leesett a hasára és a fejére fújtam. Ez beválik.

#26133
Pap Edina

Csak háztartási rovarölő szert tud használni ellene zárt térben.

#25672
Nagy Andrea

Nálunk a mezei poloskák nagyon elnépesedtek és már a házban sem lehet megmaradni tőlük sajnos. Nem károsak az egészségre, de zavaró a jelenlétük. Hiába szedi őket össze az ember, 10 percen belül ismét megjelenik 1-2 példány. A szobák tele vannak velük időnként, mikor napos az idő. Milyen permetszerrel kellene őket kiírtani?

#25598
Vétek Gábor

Tisztelt B. Krisztián és Tősér János!

Amennyiben a poloskák a lakótérben vagy egyéb beltérben vannak, irtásukkal kapcsolatban kérem, háztartási rovarirtással foglalkozó céget keressenek meg, mivel mi ezzel a területtel mi alapvetően nem foglalkozunk, hanem elsősorban kertészeti károsítók elleni védekezésben tudunk önöknek segíteni, tájékoztatást adni.
Mindamellett a Bi 58 EC használata beltérben tilos! A kertben - az előírások betartása mellett - használható.

#25527
Tõsér János

Tisztelt Vétek Gábor Úr!
A mezei poloska ügyben Önöktől kérdeznek, én is, faluhelyen, amire talán nem a laikusnak kellene válaszolni, hogy melyik fajról van szó....nem mindegy?
Kicsi, sok van belőle és büdös.
És az emberek többségét az érdekli, hogyan lehet kiirtani.
Azt mondja meg kérdés nélkül. hogy pl- Bi 58 megfelel-e az irtásukra, vagy más szert ajánl.
Nekünk is van kb 4782 db.
Ha gondolják hétfőre küldök úgy 1500 db-ot, válaszban adja meg a címüket.
Üdvözlettel.
TJ

#25424
B Krisztián

Üdvözletem, Mezei poloska (Bencepoloska) invázió van a házunkban, napjában 60-70 darabot hessegetek ki a tetőtéri ablakokon, illetve a földszintről. Szétnyomni nem akarjuk őket, mert iszonyat büdös lesz a házban. Mellékelek képet is.
Milyen szerrel lehet hatékonyat kiirtani?
Válaszát várva, Maradok Tisztelettel

#22236
Vétek Gábor

Kedves Szász Andrásné!

Először is tudnunk kellene, hogy pontosan melyik fajról van szó. Ehhez pontos leírásra, fényképre vagy példányokra lenne szükség. A "mezei poloska" elnevezés jelen esetben pontatlan, és nagy valószínűséggel téves, bár vélhetően valóban egy poloskafajról van szó. Ha ez így van, akkor a földbe mászó egyedektől nem kell tartania, ezek csak max. menedéket, védett helyet keresnek (ezért jönnek be nyár végén a lakásba is), de a növényt nem fogják károsítani, így e tekintetben nincs ok az aggodalomra. A lakásba berepülő egyedek egy jó része elpusztul, kiszárad a tél folyamán. Ha valóban sok jönne be belőlük a szobába - bár ez nem jellemző -, akkor pedig csakis háztartási rovarölő szert lehetne használni, mi azonban alapvetően nem ilyen típusú készítményeket forgalmazunk.

#18398
Szász Andrásné

Tanácsot szeretnék kérni: V. emeleten lakom, és az erkélyem és az ablakaim tele vannak mezei poloskával, amelyek júliustól ellepnek. Mivel a virágföldbe is bemásznak érdeklődöm, hogy milyen vegyszer hatásos rájuk ami a növényeimet nem bántja?
Köszönettel:
Szász Andrásné

#18338
Vétek Gábor

Kedves Ébermann Károlyné!

A Pyrrhocoris apterus fajra gondol? (Írja be ezt a nevet a Google képkeresőjébe az azonosításhoz!)

#13823
Ébermann Károlyné

T.Cím!
Tavaly ősz óta mezei poloska invánió van Csillaghegyen. Mivel a téli hideg sem írtotta ki, kérnék javaslatot, hogy mivel lehetne kipusztítani a kertből. (Csak cseresznyefánk van, Hibiskus bokrunk, virágaink: ibolya, rózsa, mocsári mályva, aranyeső, tűztövis, nőszirom, és amit idényjelleggel ültetünk. )
Már most is megjelentek a szobaablak pereme alatt.
Válaszukat előre is megköszönve:
Ébermann Károlyné

#13623