Lótücsök írtása

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Smolár Péter!
Ellene csalétek (Arvalin-LR), kihelyezésével tud védekezni.

#39851
Smolár Péter

A vegyszerek nem használtak ,pedig sokat kipróbáltam.

Bezzeg a szappan,mosószer,tusfürdő,mosogató szer,csodát művel 10 perc alatt!!! Van jobb módszer?

#39847
Vétek Gábor

Kedves Lemler Beatrix!

Van még mód arra, hogy rovarölő szert a talajba forgassanak, vagy már kinőtt, és egyenletes a fű? (Előbbi esetben volna ugyanis csak mód más szer használatára, mint az Arvalin-LR.)

#30752
lemler beatrix

Jó napot kívánok! Szeretnék érdeklödni hogy fűvesitettünk és megjelentek a lótetűk.Arvalinnal szórtuk de semmi eredmény szerintem még szeretik is .Mivel szórjuk be hogy a vetet fű megmaradjon és a lótetű megdögöljön.Váalszát elöre is köszönöm beja

#30378
Pap Edina

Védekezésre az Arvalin-LR használható, mely egy csalétek, 20-30 g/m2 dózisban lehet kiszórni az adott területre.

#22623
Torma Istvan

lotücsök irtasa erdekelne

#22608
Dr. Varga Mária

A Basamid G általános talajfertőtlenítő szer, szabadforgalmú. Tehát Ön is megvásárolhatja. Sajnos növénykárosító hatása miatt csak az üres földeken lehet használni. Kiszórás után ásással vagy kapálógéppel be kell dolgozni a földbe. Ősszel, szeptemberben a kezelést el kell végezni, majd még egy hónap múlva talajforgatással kiszellőztetni. Hatékony, de óvatosan kell vele bánni. Amit a csomagolóburkolaton ajánlanak, maradéktalanul szükséges betartani.

#11647
Matós János

Tisztelt Dr. Varga Mária úrhölgy!

Köszönettel vettem válaszát.
Elmendtem a miskolci Kertész áruházba, ahol közölték, az Ön által megadott szereket csak engedéllyel remdelkező egyéneknek tudják kiadni.
Mivel én sajnos ilyen engedéllyel nem rendelkezem, ismét megállt a tudományom.
Van-e ebben az esetben segítség, vagy néznem kell, hogy a kertemet ellepik a kártevők?
Még egy problémára is fényderült az áruházban. Mivel a hagyma ágyásaimat az idén ellepték a "hagymabogarak" kértem talajfertőtlenítő szert, melyet - gondoltam -ősszel beledolgozok a talajba és az kiöli az élősködőket.
Közölték semmilyen ilyen szert nem tudnak kiadni engedély nélküli egyéneknek.
Kérdésem mi történt ebben az évben? Még a permetező szereket vonják be és a kiskerteket becsukhatjuk. Gondolom nem lehet ez a cél?

Válaszát várva:

Tisztelettel:

Matós János

#11583
Dr. Varga Mária

A betiltott talajfertőtlenító szerek helyettesítésére sajnos nincs választékunk. Ezért megpróbálok más lehetőségekről beszámolni. A Force 1,5 G vagy a Force 10 Cs feltételes forgalmú talajfertőtlenítőszer beöntözéssel vagy a Mospilan 20SP szintén beöntözéssel, a csomagoló-burkolaton szereplő dózisban eredményt hozhat. A Force gázosodik, míg a Mospilan felszívódó készítmény.

#11566
Matós János

Tisztelt Gazdabolt!
Beált, szép fűvel rendelkező kertemben az idei nyártól kezdenek elszaporodni a lótücskök ( lótetű ). Az Önök szaktanácsadó oldalán találtam egy vegyszert ( Galition 5G ), mely kijuttatva a fűre, beöntözve a kártevőket kiírtja. Elmentem a miskolci Kertész áruházba, ahol meglepetésemre közölték, hogy ez év májusától Eu -s előírás szerint kivonták a forgalomból, helyettesítő vegyszerről ők nem tudnak és nem is tudnak segíteni mi módon lehetne a kártevőket úgy kíírtani, hogy a füvem és a kert megmaradjon.
Ezért fordulok most Önökhöz hátha tudnak vmi. jó tanáccsal szolgálni. Tehát szép, beált fűvel rendelkező kertemből kellene a lótücsköket végérvényesen "eltanácsolni".

Válaszukat várva:

Tisztelettel:

Matós János

#11435