Olaszperje 25 kg

T11115
Diploid fajta Kiváló tömegtakarmány. Az őszi vetésű olaszperje vetőmag jól bírja a tavaszi aszályos időjárási viszonyokat, és kisebb kockázattal termeszthető mint a többi takarmánynövény. A gyenge termőképességű de istállótrágyázott területeken az olaszperje nagy tömeget ad( 25-30 t/ha), valamint nagyon jó gyomelnyomó képességgel rendelkezik. A... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Diploid fajta
Kiváló tömegtakarmány. Az őszi vetésű olaszperje vetőmag jól bírja a tavaszi aszályos időjárási viszonyokat, és kisebb kockázattal termeszthető mint a többi takarmánynövény. A gyenge termőképességű de istállótrágyázott területeken az olaszperje nagy tömeget ad( 25-30 t/ha), valamint nagyon jó gyomelnyomó képességgel rendelkezik.
A vetőmag nagy előnye, hogy emiatt nem kell drága vegyszeres gyomírtást végezni, így biztosan szermaradvány-mentes takarmány lesz a szenázs, illetve a széna. Olaszperjével nagyon jól elkerülhetők a szélsőséges időjárásból eredő terméskiesések, hiszen nagyon jól telel, és száraz tavaszon is nagy tömeget ad. Az olaszperje egy-, két-, és hároméves változata ismert a köztermesztésben.
Az olaszperje rövid idő alatt nagy mennyiségű, 8-14 t sz.a./ha takarmányt képes szolgáltatni.
Nyárvégi vetés esetén, amennyiben az ősz csapadékos, már ősszel kaszálható, majd tavasszal kétszer-háromszor és ősszel még egyszer.
A nádképű csenkesz és egyes rozsnokfajták mellett az olaszperje az a fű kultúra, amelyik tavasszal a legkorábban indul meg, és gyakorlatilag 4-6 hét alatt kaszálható állapotba kerül.
Az első kaszálást igen rövid időn belül, 3 hét múlva követi a második, majd csapadékos tavasz esetén a harmadik kaszálás.
Az olaszperje termesztése könnyűnek minősül, a kultúra élettartama pedig 6 hónap és 3 év között változik.
Súly: 25 kg
Szélesség: 410 mm
Magasság: 610 mm
Hossz: 140 mm
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Pázsit
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.