Szarvaskerep (Fabio, Baco) 25 kg
  • Szarvaskerep (Fabio, Baco) 25 kg

Szarvaskerep (Fabio, Baco) 25 kg

A szarvaskerep fôleg a gyepek növénytársulásában jelentôs évelô, pillangós takarmánynövény. Szántóföldi szálas takarmánynövényként, tisztán vetve csak olyan talajokon érdemes termeszteni, ahol az értékesebb pillangósok /lucerna, vöröshere/ termesztése már nem... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
A szarvaskerep fôleg a gyepek növénytársulásában jelentôs évelô, pillangós takarmánynövény. Szántóföldi szálas takarmánynövényként, tisztán vetve csak olyan talajokon érdemes termeszteni, ahol az értékesebb pillangósok /lucerna, vöröshere/ termesztése már nem gazdaságos.
Termése kevesebb és minôsége is gyengébb, mint az értékesebb pillangósoké. Elônye ugyanakkor a hosszú élettartam, - általában 4-5 év -, de kedvezôbb körülmények közt tovább is kitart. Emellett nagyon jól sarjadzik és nagyon igénytelen takarmánynövény.
Az átlagos szénatermés 2 t/ha körül van.
A szarvaskerep is vethetô kora tavasszal, vagy nyár végén, de általánosabb a tavaszi vetés. Ha gyepkeverékbe vetjük, akkor a hasznosítási célnak megfelelô pázsitfüvekkel és pillangósokkal társítjuk /réti csenkesz, csomós ebir, vöröshere, stb./.
Vetômagszükséglete tiszta vetés esetén 14-16 kg/ha. Füvesherés keverékekben mindig a természeti viszonyok és a termesztési cél határozza meg a szarvaskerep vetômagarányát.
Gyártó
Agro-Largo Kft
Cikkszám
T08705
Súly
25.00 kg
Értékesítési alapegység
db
Végleg megszűnt a termék
igen

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Bíborhere Cantea 1 kg
1 753 Ft
Fehérhere 25 kg
73 939 Ft
Csomós ebír 15kg