Fehérhere Kertdoktor 50 g

T08002
A Fehérhere jellemzése: A Fehér here (Kertdoktor) vegyszermentes vetőmag (Trifolium repens) a hüvelyesek (Fabales) rendjébe és a pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó faj. Négylevelű változata az európai kultúrkörben a szerencse egyik szimbólumának tekintett négylevelű lóhere. Négy–hat évig élő, évelő növény. A természetes gyep egyik l... Részletes leírás
641 Ft (nettó: 505 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Fehérhere jellemzése:

A Fehér here (Kertdoktor) vegyszermentes vetőmag (Trifolium repens) a hüvelyesek (Fabales) rendjébe és a pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó faj. Négylevelű változata az európai kultúrkörben a szerencse egyik szimbólumának tekintett négylevelű lóhere. Négy–hat évig élő, évelő növény. A természetes gyep egyik legelterjedtebb növénye. Kaszáló típusú réteken, nedves és üde fekvésű legelőkön mindenütt megtalálható. Szertekanyargó indáiról egy évben öt növedéket is ad.

Öntözés nélkül és öntözve is igen eredményesen termeszthető. Jól alkalmazkodik a környezethez, még a száraz fekvésű területeken is eredményesen telepíthető. A növényt elég egyszer elvetni, hiszen utána magról minden évben újra szaporodik, kedveli a nyirkos esős kerteket, de szárazabb talajon is megél. A fehér here magot tavasszal, vagy ősszel vessük a fűmaggal együtt, 100nm.-re elegendő 50 g, mert gyorsan terjed.

A Fehérhere Kertdoktor használatánek előnyei:

Mivel a fehér here megköti a talajban a nitrogént, ami a legfontosabb tápanyag a fű számára érdemes bekeverni a fűmag mellé, sőt lazítja a talajt és szabályozza a víz háztartását is. Amellett hogy megköti, a talajban a nitrogént még fehér virágával díszíti is a pázsitot.

A fehér here virága és levele is ehető, ízletes, nyugodtan gyűjtsünk hát egy-két marokra valót belőle. Vértisztító hatású, köszvény ellen szájon át fogyasztva és külsőleg is hatásos. Nyirokrendszerünk egészsége szempontjából is előnyös a fogyasztása. Számos feljegyzés utal arra, hogy vesekő képződéssel járó egyes vesebetegségek esetén is hasznos kiegészítő lehet. Szemmosó főzetet szintén készítenek belőle. A hagyományos felhasználása mint arra mutat tehát, hogy a testben keringő nedvek megtisztítására alkalmazták a leginkább

Hogyan használjuk a Fehérhere Kertdoktort?

Vetés szabadföldbe: 

Márciusban és szeptemberben vethető, a fűmagvetéssel egy menetben.

Virágzási idő: 

Június első fele-szeptember végéig.

Súly: 0.06 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.