Változások a növényvédő szerek terén

Változások a növényvédő szerek terén

Gazdabolt 2014. jan. 11.

Lejáró és visszavont növényvédő szerek

Caracol-6 csigaölő szer / Glanzit csigaölő szer, forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének érvényessége 2013. november 30. napján lejárt. A fenti időpont elmúltával az ügyfél magyarországi forgalomba hozatal céljából nem hozhatja be. Az engedélyező hatóság legkésőbb 2013. november 30-ig Magyarországra beérkezett szerre valamint az értékesítési láncban meglévő készletek forgalmazására és a felhasználásra türelmi időt biztosít az alábbiak szerint:

Az ügyfél, illetve hazai képviselete, továbbá a nagy- és kiskereskedők meglévő raktárkészleteiket 2014. május 31.-ig értékesíthetik.

A szer felhasználása eltarthatósági idő végéig engedélyezett.

Góóól 2 E gyomirtó permetező szer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye 2014. január 30.-val lejár. A fenti időpont elmúltával az ügyfél magyarországi forgalomba hozatal céljából nem hozhatja be. Az engedélyező hatóság legkésőbb 2014. január 30-ig Magyarországra beérkezett szerre valamint az értékesítési láncban meglévő készletek forgalmazására és a felhasználásra türelmi időt biztosít az alábbiak szerint:

Az ügyfél, illetve hazai képviselete, továbbá a nagy- és kiskereskedők meglévő raktárkészleteiket 2014. július 31.-ig értékesíthetik.

A szer felhasználása eltarthatósági idő végéig engedélyezett.

Sanmite 20 WP atkaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét 2015. április 30-val visszavonja. A fenti időpont elmúltával az ügyfél magyarországi forgalomba hozatal céljából nem hozhatja be. Az engedélyező hatóság legkésőbb 2015. április 30-ig Magyarországra beérkezett szerre valamint az értékesítési láncban meglévő készletek forgalmazására és a felhasználásra türelmi időt biztosít az alábbiak szerint:

Az ügyfél, illetve hazai képviselete, továbbá a nagy- és kiskereskedők meglévő raktárkészleteiket 2015. október 31-ig értékesíthetik.

A szer felhasználása eltarthatósági idő végéig engedélyezett.