Új rovarölő permetező szer az Ampligo

Új rovarölő permetező szer az Ampligo

Gazdabolt 2013. okt. 30.

Egy jó hírről számolhatunk be, szélesedett a hazai rovarölő szer paletta! Az Ampligo forgalomba hozatali engedélyt 2013-09-27.-vel kapta meg az engedélyokirat tulajdonos hazai képviselője a Syngenta Kft. (1117 Budapest, Alíz u. 2.).

A II. forgalmazási kategóriába tartozó növényvédő szer. 

A rovarölő szer alkalmazható a kukoricában (takarmány, vetőmag, csemege), brokkoliban, karfiolban, zöld fűszernövényekben (levélzeller, metélő, petrezselyem, koriander, lestyán, metélőhagyma, zsálya, kakukkfű, rozmaring, oregánó, bazsalikom, menta, tárkony, turbolya, majoranna, borsikafű), salátafélékben (fejes saláta, rukkola, galambbegysaláta), paradicsomban (hajtatott).

Védelmet nyújt a kukoricamoly, bagolylepke, káposztamoly, káposztalepke és répalepkével szemben.

Kukoricában (csemege, takarmány, vetőmag) gyapottok-bagolylepke és kukoricamoly ellen a készítményt előrejelzésre alapozva a lepkék csúcsrajzásáig, tojásrakás- valamint a tömeges lárvakelés előtt kell kijuttatni. Erős fertőzésnél magasabb (0,3 l/ha-os), dózis használata indokolt.

Brokkoliban és karfiolban a készítmény a bagolylepkék valamint egyéb kártevő lepkefajok ellen használható fel. A fajok csúcsrajzásáig, tojásrakás- valamint a tömeges lárvakelés előtt kell kipermetezni.

Paradicsomban (hajtatott), fűszernövényekben és salátafélékben a készítményt preventív módon, a károsító lepkefajok rajzásához igazítva, a tojásrakás- és a tömeges lárvakelés előtt kell kipermetezni.

A Légi kijuttatása: nem engedélyezett