Talajfertőtlenítésről

Talajfertőtlenítésről

Gazdabolt 2014. jún. 16.

Biológiai rovarölő szer

A talajainkban rendkívül sok élőlény van jelen. Jó részük alig várja, hogy növény kerüljön a földbe. Ezért nagyon nagy szerepe van a telepítés előtti talajvizsgálatnak. károsítók lehetnek például, fonálférgek, cserebogárpajorok, baktériumok, gombák, stb. Nem szabad elfelejtenünk, hogy sok hasznos szervezet, élőlény is tartózkodik a talajokban.

Talajfertőtlenítés röviden a talajlakó kártevők elleni védekezést jelenti. A talajlakó károsítók elszaporodásánál alkalmazzák. A hatás érdekében a vegyszert alaposan be kell dolgozni a talajba. Szilárd és folyékony formátumú kapható. Granulátum szóróval a szilárd, permetező géppel a folyékony halmazállapotú talajfertőtlenítő kijuttatása történik.

Ezek a szerek például:
Az Arvalin-LR a lótücsök és lakott területen kívül mezei pocokkal szemben hatásos. A Basamid G a fonálférgek, talajlakó kártevők és kórokozók, csírázó gyomok elleni talajfertőtlenítésre alkalmas készítmény. A Force 1,5 G piretroid típusú rovarölő talajfertőtlenítő granulátum. A Nematop 500 milliós biológiai rovarölő szer, amely Heterorhabditis bacteriophora fonálférgeket tartalmaz. Ezek a speciális rovarpatogén fonálférgek a bogarak talajban lévő lárváit és bábjait aktívan keresik és megfertőzik. A fertőzést követő második-harmadik napon a bogárlárva elpusztul.