T-REX™  gyűjtőcsomagos gombaölő szer, rövid ismertetése

T-REX™ gyűjtőcsomagos gombaölő szer, rövid ismertetése

Gazdabolt 2014. jún. 8.

T-REX™  gyűjtőcsomagos gombaölő szer rövid ismertetéseA T-REX™ folyékony gombaölő szer gyűjtőcsomagban. Széles hatásspektrummal rendelkező tebukonazol hatóanyag mellett kiváló biológiai hatással rendelkezik egyes kultúrákban (pl. repce) regulálásra is alkalmas.

Hazai forgalmazó a Kwizda Agro Kft. (1138 Budapest, Váci út 135-139, A. épület, 5. emelet).

A T-REX™ hatóanyaga a tebukonazol, ami a gombák fejlődését két ponton gátolja. Megakadályozza a sejtek membránjának kiépülését, valamint hatására a gombák ergoszterol bioszintézise sérül. Így a felszívódó hatóanyag a növényeket belülről védi.

Almában a lisztharmat, varasodás, aszkospóra ellen. Csonthéjasokban moníliás hajtás és virágfertőzés ellen. Cseresznyében, meggyben blumeriellás levélbetegségek ellen. Őszibarackban tafrinás levélfodrosodás ellen. Kajszibarackban gnomóniás levélbetegségek ellen. Kalászosokban hatásspektruma számos betegség ellen kiterjed, a helmintospórium és a fuzárium fajok ellen kiemelkedő a hatása. Őszi káposztarepcében nemcsak a gombás betegségektől védi meg a növényt, hanem regulátor hatásánál fogva biztonságosabbá is teszi az állomány áttelelését. Szőlőben szőlőlisztharmat ellen.