Scotts Díszpark műtrágyák

Scotts Díszpark műtrágyák

Gazdabolt 2014. aug. 25.

landscaper.jpgA Scotts Díszpark műtrágyacsalád tagjai az egyedülálló gyártási technológiának köszönhetően megbízható, tartós tápanyagforrást jelentenek a kert növényei számára, így a kerti idényben elegendő csupán egyszer kijuttatni őket. A különböző célra kifejlesztett termékek tápanyagtartalma a növény adott életszakaszának megfelelően lett összeállítva. A burkolatból a tápanyagok feltáródását kizárólag a hőmérséklet szabályozza, ami összhagban van a növények fejlődési ütemével. A műtrágya-szemcsékben lévő tápanyagok, típustól függően 2-3, 4-5 vagy 8-9 hónap alatt, folyamatosan táródnak föl, így több hónapon át elegendő tápanyagot szolgáltatnak. Nincs tápanyag-veszteség, perzselésveszély. A Scotts Díszpark gyepműtrágyák kényelmesen használhatók és egyszerűen kijuttathatók. A széles termékválasztékból igény szerint többféle gyeptáplálási program is összeállítható:/gyepprog.doc gyepprog.doc

jsB0IREwt6.jpgA fű teljes körű, harmonikus tápanyagellátásához nem elegendő csak a nitrogénről gondoskodni. A kiegyensúlyozott tápanyagellátáshoz foszforra és káliumra is szükség van. A környezetei stressznek csak a tápanyaggal folyamatosan ellátott gyep képes ellenállni!
A professzionális Scotts Díszpark Gyepfenntartó műtrágyákkal kis munkaerő-ráfordítással, a gyepfenntartás többi munkaműveletéhez képest jóval olcsóbban tudunk látványos és tartós eredményt elérni, kiegyensúlyozott tápanyag-utánpótlást tudunk nyújtani minden típusú gyepnek. A magas hatóanyag-tartalomnak és a tápanyagok folyamatos feltáródásának köszönhetően a gyep erősebb, bokrosabb lesz, így könnyebben elnyomja a gyomokat is. Az erős, jól táplált és jól karban tartott gyep az intenzív igénybevételt jobban tűri, a kedvezőtlen időszakok után könnyebben regenerálódik.
New_Grass.JPGGyeptelepítés, vetés vagy gyepszőnyegfektetés után a fű gyors gyökeresedése a cél. Ezt a folyamatot foszfordús műtrágyával támogathatjuk. Új gyep telepítését vagy az újravetést, felülvetést megelőzően alkalmazott Scotts Díszpark Gyepstarter műtrágya gyors kelést tesz lehetővé, amire különösen tavassza van nagy szükség. NPK-tartalma 20+20+8. Lassú feltáródású, 8-10 hetes hatástartamú műtrágya, ami nem perzseli ki a kelő, vagy a felújításra szoruló, gyenge füvet, illetve több héten át tartós tápanyagforrást nyújt a fű számára. Kis szemcseméreténekköszönhetően egyenletesen kiszórható, ezáltal a fű is egyenletesebben kel. Javasolt adagja 25-35 g/m2.
A Scotts Díszpark Gyepfenntartó műtrágyából háromféle hatástartamú változat áll a rendelkezésére, hogy még rugalmasabban tudja megtervezni a gyeptáplálási programot.Maintenance.JPG
Rendszeres, egy szezonban akár többszöri használat esetén javasoljuk a Scotts Díszpark Gyepfenntartó - Rövid hatástartamú (2-3 hónapos) műtrágyát. A tél
során kárt szenvedett gyepfelület gyors tavaszi regenerálására, "gyorszöldítésre" is alkalmas. A 24+5+12 NPK-tartalom mellett magnéziumot és mikroelemeket is tartalmaz. Javasolt adagja 25-35 g/m2.
All_Round.JPGTavasszal vagy ősszel, más típusokkal (Starter, Mohásodáscsökkentő, Kondicionáló) végzett célzott kezelések előtt vagy után a Scotts Díszpark Gyepfenntartó - Közepes  hatástartamú (4-5 hónapos, NPK 24-5-8+2MgO) változatát ajánljuk 40-45 g/m2 adagban kiszórni a területre. Scotts Díszpark Gyepstarter használata után, illetve Scotts Díszpark Őszi-téli felkészítő alkalmazása előtt is ezt a típust javasoljuk.
Scotts Díszpark Gyepfenntartó - Hosszú hatástartamú (8-9 hónapos)Full_Season.JPG műtrágyát egy évben csak egyszer, tavasszal kell kiszórni a területre, és azután nincs több gond tápanyagutánpótlással. Márciustól legkésőbb április végéig alkalmazható. Az intenzív zöld szín érdekében magnéziumot (Mg) is tartalmaz, NPK-tartalma 27+5+5+2MgO műtrágyát. Burkolatának köszönhetően tápanyagai lassan táródnak fel, így nincs perzselésveszély. Elegendő csupán egyszer alkalmazni, és a teljes tenyészidőszakra megoldja a tápanyagellátást. Javasolt adagja 50-70 g/m2.
A nyár folyamán bármikor alkalmazható a 2-3 hónapos hatástartamú Scotts Stress_Control.JPGDíszpark Kondicionáló (Stresszkontrol). Aszályos időszakban fokozza a gyep vízstressz-tűrését. Őszi-téli felkészítésre szeptemberben javasolt a kiszórása. Összetétele NPK 16+5+22. Átlagos dózisa: 25-35 g/m2.
Vízparti üdülőterületek gyepfelületein, tartósan árnyékolt helyeken, savanyú, illetve rosszul szellőző talajon sok gondot okoznak a mohatelepek. Ezek megszüntetésére alkalmazható a Scotts Díszpark Mohás Moss_Control.JPGfoltokra műtrágya 5% elemi vasat tartalmaz (15,2 % vasszulfát formájában), ami hatékonyan pusztítja a mohát, 16%-os nitrogéntartalma (ammónium és karbamid típusút egyaránt) pedig táplálja a füvet. Hatástartama 8-10 hét, javasolt adagja 20-25 g/m2. Kijuttatása után két héttel az elpusztult mohatelepeket le kell gereblyéznii a gyepfelületről. Szükség esetén a kezelést meg kell ismételni. A nemkívánatos kétszikű gyomok ellen a Scotts Díszpark Weed_Control.JPGGyomirtó szer gyeptrágyával készítmény használható. Összetétele NPK 22+5+5+2,4-D+Dicamba. Beállt, félévesnél idősebb gyepfelületeken, szükség szerint évi 1-2 alkalommal használható 20 g/m2 adagban.
A gyepfelület a téli időszakra való felkészítéséhez, kondicionálásához a magas káliumtartalmú (21% K2O) Scotts Díszpark Őszi-téli felkészítő műtrágya javasolható. Kettős, kén és polimer (Poly-S) burkolatának köszönhetően az Pre_Winter.JPGalkalmazás időszakára jellemző nagy hőmérséklet- és csapadékingadozás nem okoz jelentős változásokat a tápanyag-kibocsátás ütemében. A termék hatástartama 4-5 hónap, összetétele NPK 14+5+21+MgO.
A kert és a díszpark virágágyásainak, szegélyágyásainak és cserjefoltjainak tápanyag-utánpótlására az NPK 15+9+11+2MgO Flora.JPGösszetételű Scotts Díszpark Virágágyás szabályozott tápanyageadású műtrágya a legalkalmasabb. A granulátumszemcse gyantaburkolatából vízfelvétel hatására, a talajhőmérséklettől függő ütemben jutnak ki a tápanyagok a talajba, így 5-6 hónapon át egyenletes tápanyag-utánpótlást nyújt a virágos növényeknek. Átlagos dózisa: 50-60 g/m2.

Edényes, dézsás beültetésekhez használjon Osmocote Exact Tablettát!
2 liter földkeverékhez 1 (7,5g) tabletta 5-6 hónapon át biztosítja az edényes növények tápanyagszükségletét.

Fászszárú növények telepítéséhez javasoljuk az Osmocote Exact 12-14 hónapos terméket javasoljuk. 15 gramm/20 cm cserjemagasság, vagy 15 gramm/1cm törzskörméret adagban két évre elegendő tápanyagot nyújt!

A Scotts Díszpark műtrágyák áruházukban megvásárolhatók! Figyelje akciós ajánlatainkat!
A Scotts Díszpark műtrágyáiról bővebben a www.scottsdiszpark.hu weboldalon olvashat.

Kapcsolódó írások:
A gyep és a virágágyak tápanyagpótlása
Téli gyepkárok és jóvátételük