Priori Xtra gombaölő permetezőszer néven is

Priori Xtra gombaölő permetezőszer néven is

Gazdabolt 2014. máj. 23.

Priori Xtra gombaölő permetezőszer néven isAz engedélyező hatóság hozzájárult, hogy a Amistar Xtra gombaölő permetezőszert a jövőben Priori Xtra gombaölő permetezőszer néven is forgalomba hozzák.

A forgalomba hozatalára és felhasználására vonatkozóan minden esetben az Amistar Xtra gombaölő permetezőszer engedélyokirata szerinti előírásokat kell betartani.

A forgalomba hozatali engedélyt 2014. április 16-val kapta meg az engedélyokirat tulajdonos hazai képviselője Syngenta Kft. (1117, Budapest, Alíz u. 2.).

II. forgalmazási kategóriába tartozó, azoxistrobin hatóanyagú gombaölő szer.

Alkalmazható gombaölő növényvédő szerként, kalászosokban (őszi búza, árpa), levélbetegségek (osztott kezelés), helmintospóriumos betegség, kalászfuzáriozis, lisztharmat, rozsda- és szeptóriás betegségek ellen. Káposztarepcében (őszi) termésnövelő hatás, fehérpenészes szárrothadás, fómás szárrák- és levélfoltosság, alternáriás levél- és becőfoltosság ellen. Borsóban rozsda, lisztharmat és peronoszpóra ellen. Napraforgóban szár-, levél- és tányérbetegségek (fehér- és szürkepenész, diaporte, alternária, fóma, peronoszpóra, rozsda) ellen. Kukorica (vetőmag) levél és csőbetegségek ellen.

A Légi kijuttatása: napraforgóban engedélyezett