Paradicsomkaró víztartállyal.

Paradicsomkaró víztartállyal.

Gazdabolt 2013. jún. 11.

Mostanában nagy örömömre újra „divatba jött” a házi veteményes, egyre többen szeretnének házilag termesztett egészséges zöldségeket-növényeket fogyasztani. De nézzük milyen növénnyel érdemes próbálkozni, hogy akár kezdőként is sikereink legyenek? Ez nem más mint a paradicsom! Hogy miért? Mert csupán egyetlen növény is elegendő lehet egy család szükségleteinek ellátására, így azok is bátran belevághatnak a paradicsom palánták nevelésébe, akik csupán egy balkonnal, vagy apró kerttel rendelkeznek. A sikerhez egy valamit kell betartanunk, hogy a paradicsom vízigényes növény, így folyamatos vízadagolásra van szüksége, hogy megfelelően fejlődjön. És bár a június igen esősen kezdődik, nem biztos, hogy a nyár hátralevő részében is ilyen időjárásra számíthatunk. Nem beszélve a nyaralásról, mikor általában igen nagy gondot okoz, kire bízzuk gondosan nevelgetett növényeinket?

De mivel biztosítsuk a rendszeres vízellátást, ha nincs öntözőrendszerünk? Vagy időnk, hogy naponta öntözzük növényeinket? Erre létezik egy nagyszerű megoldás, az általunk forgalmazott paradicsom karó, ami nem más, mint egy PVC-ből készült üreges támasztó karó, megfelelő méretű lyukakkal ellátva, ami folyamatosan adagolja az éppen szükséges vízmennyiséget. Mint a nevében is benne van, nem csak vízadagolásra, hanem palántáink megtámasztására is alkalmas.

Semmi más teendőnk nincs vele, mint a frissen elültetett palánta mellé leszúrni egyet, akár cserépben, akár szabad földben szeretnénk paradicsomot nevelni. A siker így már  biztosan garantált.

 

[caption id="attachment_1632" align="alignright" width="300"] Paradicsomok víztárolós karóval megtámasztva.[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Enikő

Kreatív Kert – Kreatív Otthon facebook oldal:
Kreatív Kert – Kreatív Otthon blog
Intermas E. E. Kft. facebook oldal: