Napvitorla, hűsítő árnyék a kertben.

Napvitorla, hűsítő árnyék a kertben.

Gazdabolt 2013. jún. 4.

Igaz az időjárás mostanában nem úgy alakul ahogy ilyenkor megszokott, azért én bízom benne, hogy előbb utóbb beköszönt a várva várt nyár, amikor szívesen ücsörgünk a kertben. Erre az esetre szeretnék egy nagyon praktikus terméket ajánlani, ami nem más mint a napvitorla. Ez a hazánkban még viszonylag újdonságnak számító termék nem csak nagyon hasznos, hiszen megvéd a nap káros sugaraitól, kisebb esőtől, hanem dekoratív megjelenésével díszít is. Ha egy gyakorlatias mégis dekoratív és olcsó megoldást szeretnénk kertünkbe, már meg is találtuk a legjobb megoldást. Természetesen nem csak teraszra alkalmazhatjuk, hanem homokozók, medencék, kerti pihenők árnyékolására is. Ha a kert vagy terasz nagy méretű, többféle modellt is felszerelhetünk, ezzel mozgalmasabbá téve kertünk megjelenését. A napvitorla nem csak akkor hasznos ha süt a nap, hanem az esti kerti partik fényét is fokozza, főleg ha néhány napelemes lámpát is felhelyezünk rá. Varázslatos hangulatot érhetünk így el.

Felszerelésénél, azért néhány fontos szabályt be kell tartanunk, hogy előnyeit minél tovább élvezni tudjuk. A legfontosabb amire oda kell figyeljünk, az az enyhén lejtős felszerelés, hogy az esővíz könnyedén lefolyjon róla. A magasságot annak figyelembevételével érdemes beállítani, hogy mekkorák a kerti bútorok, illetve, hogy kényelmesen elférjünk alatta. A másik fontos dolog, hogy télire érdemes elcsomagolni, hiszen a hó nehéz súlya kárt tud benne tenni. Az elcsomagolás minden esetben hosszabb száraz időszakot követően történjen, hogy véletlenül se fülledjen be télen, különben tavasszal igen kellemetlen meglepetésben lehet részünk. Pl. Penész foltok. Ha erre a néhány dologra odafigyelünk, akkor kialakításának köszönhetően, ( UV álló, erős szőtt anyagból készült ) sokáig élvezhetjük előnyös tulajdonságait.

 

[caption id="attachment_1513" align="alignleft" width="300"] Napvitorla Sun-Net Kit[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsére ma már a napvitorla többféle színben ( akár kifordítható változatban is ) és különböző méretben, formában ( háromszög, négyzet alakú ) megtalálható a hazai kínálatban, így mindenki könnyen megtalálja a számára leginkább megfelelőt..

Tóth Enikő

Kreatív Kert – Kreatív Otthon facebook oldal:
Kreatív Kert – Kreatív Otthon blog

Intermas E. E. Kft. facebook oldal:
https://www.facebook.com/intermaskft