Mi mindenre jó a fűzfakosár?

Mi mindenre jó a fűzfakosár?

Gazdabolt 2013. jún. 19.

Vegetál Garden

Én személy szerint több éve találkoztam ezzel a termékkel, először mikor még volt kertem, de már akkor is megmozgatta a fantáziámat. Fűszerkertet terveztem bele, amit elhelyezek a kertben, és a hideg idő beköszöntével, egyszerűen megfogom és behelyezem a konyhába, és így egészen sokáig élvezhetem a friss fűszernövények zamatát.

De akinek nincs kertje, mint már nekem sem, azok is rengeteg dologra használhatják, nem csak fűszernövényeket, hanem a mostanában egyre több fajtában kapható balkon zöldségeket (mini paradicsom, csili paprika, törpe padlizsán stb.) is termeszthetünk egy egészen apró teraszon is, így nem kell lemondanunk a finom zamatos zöldségekről. Ha több kosarat helyezünk el egymás mellett, akár sakktábla szerűen, egy egész kis konyhakertet tudunk kialakítani, ami nem csak praktikus, de nagyon jól is mutat. Kis "gyalogutakat" is tervezhetünk közéjük, amit kirakhatunk bontott téglával, vagy leszórhatjuk fenyőkéreggel, de akár egyszerűen csak fűnyesedékkel. Így esős időben is viszonylag könnyen megközelíthető és rendben tartható, anélkül, hogy nagyon sárosak lennénk.

Amennyiben a kosarat erre a célra használjuk, akkor mikor vége a szezonnak a fonott kosarunkat egyszerűen összecsomagolhatjuk, és kis helyen tárolhatjuk. Így megnöveljük az egyébként is tartós kosarunk élettartamát. Ha maradunk a fűszernövények nevelésénél, akkor ugyanúgy, mint egy kertes ház esetén behelyezhetjük a lakásba. De ezen kívül már egészen kora tavasszal, használhatjuk palántanevelésre, csupán egy üveglapra van szükségünk, amivel letakarjuk, hogy elérjük a kívánt hőmérsékletet és párát, amire a palántáknak nagy szüksége van.

 

 

[caption id="attachment_1683" align="alignleft" width="300"] Vegetál Garden fűszernövényekkel beültetve.[/caption]

 

 

A kosár rendkívül  tartós, UV álló  fóliával bélelt, és nagyon könnyen összecsukható illetve összeszerelhető. Sokkal praktikusabb egy hagyományos műanyag edénynél, ami mikor nem használjuk, akkor csak feleslegesen használja a helyet. A termék méretei: 75X75X25

 

 

 

 

Természetesen nem csak fűszernövényeket és balkonzöldségeket ültethetünk bele, hanem akár szezonális virágokat is.

Tóth Enikő

Kreatív Kert – Kreatív Otthon facebook oldal:
Kreatív Kert – Kreatív Otthon blog
Intermas E. E. Kft. facebook oldal: