Lejáró és visszavont növényvédő szerek

Lejáró és visszavont növényvédő szerek

Gazdabolt 2013. dec. 31.

Változás a növényvédő szerekben

Újabb módosulások. lejáró és visszavont növényvédő szerek.

- Summidog 25 EC / Bulldock 25 EC (analóg), rovarölő permetezőszer, forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét 2013. december 31-i hatállyal visszavonták.  A fenti időpont elmúltával az ügyfél magyarországi forgalomba hozatal céljából nem hozhatja be. Az engedélyező hatóság legkésőbb 2013. december 31-ig Magyarországra beérkezett szerre valamint az értékesítési láncban meglévő készletek forgalmazására és a felhasználásra türelmi időt biztosít az alábbiak szerint:

Az ügyfél, illetve hazai képviselete, továbbá a nagy- és kiskereskedők meglévő raktárkészleteiket 2014. június 30.-ig értékesíthetik.

A szer felhasználása eltarthatósági idő végéig engedélyezett.

- Vitavax 200 FS gombaölő csávázószer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét 2013. november 17-i napján lejárt. A fenti időpont elmúltával az ügyfél magyarországi forgalomba hozatal céljából nem hozhatja be. Az engedélyező hatóság legkésőbb 2013. november 17-ig Magyarországra beérkezett szerre valamint az értékesítési láncban meglévő készletek forgalmazására és a felhasználásra türelmi időt biztosít az alábbiak szerint:

Az ügyfél, illetve hazai képviselete, továbbá a nagy- és kiskereskedők meglévő raktárkészleteiket 2014. május 31.-ig értékesíthetik.

A szer felhasználása eltarthatósági idő végéig engedélyezett.

- Ziccer gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét 2014. január 30-i napján lejár. A fenti időpont elmúltával az ügyfél magyarországi forgalomba hozatal céljából nem hozhatja be. Az engedélyező hatóság legkésőbb 2014. január 30-ig Magyarországra beérkezett szerre valamint az értékesítési láncban meglévő készletek forgalmazására és a felhasználásra türelmi időt biztosít az alábbiak szerint:

Az ügyfél, illetve hazai képviselete, továbbá a nagy- és kiskereskedők meglévő raktárkészleteiket 2014. július 31.-ig értékesíthetik.

A szer felhasználása eltarthatósági idő végéig engedélyezett.

- Zetanil R gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét 2014. május 31-i napján lejár. A fenti időpont elmúltával az ügyfél magyarországi forgalomba hozatal céljából nem hozhatja be. Az engedélyező hatóság legkésőbb 2014. május 31-ig Magyarországra beérkezett szerre valamint az értékesítési láncban meglévő készletek forgalmazására és a felhasználásra türelmi időt biztosít az alábbiak szerint:

Az ügyfél, illetve hazai képviselete, továbbá a nagy- és kiskereskedők meglévő raktárkészleteiket 2014. november 30.-ig értékesíthetik.

A szer felhasználása eltarthatósági idő végéig engedélyezett.