Ismét hó és mínuszok

Ismét hó és mínuszok

Gazdabolt 2013. márc. 26.

A tegnapi és a mai nap sem hozta el még számunkra a tavaszt! Jelenleg is hó borítja be a tájat. Pedig a meteorológia korábbi előjelzésében már nyoma sem volt a hónak. Magasan plusz fokokat jeleztek, mi pedig a növényekkel együtt készültünk a tavaszra!
Ez a mi helyzetünkben még nem is olyan tragikus, hisz a gyerekek élvezik a havat és legfeljebb egy kabáttal többet veszünk fel. De mi a helyzet a növényekkel, a kipattanásra kész bimbókkal, a kihajtott hagymásokkal és még sorolhatnám. Természetesen a hó és az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően a jelenlegi időjárás nem kedvez egyes kór- és kártevőknek. De ezzel együtt sajnos a növényeknek sem.

A tavasz előjeleit követően a felmelegedett levegő segítette az ébredő természetet. Ezután jött a nem várt hideg a nagy mennyiségben lehulló hó és szélvihar. Majd ismét reménykedtünk, elolvadt a hó, kezdetét vette a felmelegedés, de ezúttal ismételten hideg van és szakad a hó.

[caption id="attachment_1043" align="alignleft" width="300"] Március 26.-án, hó borítja a kertet[/caption]

 

A mezőgazdaságban a hó elolvadása és a kárfelmérés után, lesznek csak bővebb, és konkrét információk arról, hogy milyen károkat is okozott ez az időjárás.

 

 

 

 

 

 

Segítség és útmutatás az eszközök megtalálásához és beszerzéséhez:
Hólapát
http://www.gazdabolt.hu/szerszam/aso-kapa-lapat-gereblye/T06886-Holapat-muanyag-elvedovel-olasz
Csúszásgátló
http://www.gazdabolt.hu/kornyezet-technika/sikossagmentesites/T06881-Csuszasgatlo-zeolit-25-kg