IPM Essen: A zölden dobogó szív

IPM Essen: A zölden dobogó szív

Pap Edina 2024. jan. 27. Kb. 5 perc olvasás

Az idén jubileumot ünnepelt Európa legnagyobb kertészeti szakkiállítása az IPM Essen, amelynek jelmondata: Szívünk zölden dobog. A szlogen jegyében számos „zöld” megoldást és terméket találtunk a kiállítás 8 csarnokában, a több mint 1400 nemzetközi kiállító kínálatában.

Újrahasznosítás, szénlábnyom-csökkentés, biológia növényvédelem, ökológiai termelés, öko-bio megoldások, műagyagok leváltása, biológiai lebomlás, klímaalkalmazkodás és fenntarthatóság … ezek voltak a fő hívószavak az idén.

Nincs több mentség! A profi és hobbi kertészeket kiszolgáló háttéripari cégek, akik vetőmagokkal, cserepekkel, termesztőközegekkel, termésnövelő anyagokkal, berendezésekkel és növényekkel látják el a kertészeteket, mindannyian tudnak klímabarát, fenntartható megoldásokat, az éghajlatváltozással szemben ellenálló és a biológiai sokféleséget elősegítő növényeket, valamint az erőforrás-hatékony, alacsony munkaigényű termesztést szolgáló, innovatív megoldásokat kínálni! 

Választhatunk újrahasznosított műanyagból, vagy biológiailag lebomló anyagból készült cserepeket, szerves-ásványi trágyákat, certifikált bio vetőmagokat, újrahasznosított anyagokból készült termesztőzsákokat, csökkentett tőzegtartalmú virágföldeket és még sok mást...

Ma már nem kunszt egy csöppnyi balkonon paradicsomot, paprikát vagy borsót termeszteni. Vegyszerek nélkül, a hasznos élőlények segítségével kertészkedni, kicsiben és nagyban.

Kövessetek minket, és mutatjuk a legtrendibb újdonságokat, amelyeket hamarosan üzleteinkben és webáruházunkban is megtalálhattok.

Fókuszban: újrahasznosítás

Újrahasznosított teaszállító zsákokból készül a Baza Seeds Holland mini függesztett termesztőzsákjai, amelyekben paprikát, paradicsomot, fűszernövényt és szamócát termeszthetsz.
Újrahasznosított teaszállító zsákokból készül a Baza Seeds Holland mini függesztett termesztőzsákjai, amelyekben paprikát, paradicsomot, fűszernövényt és szamócát termeszthetsz.
Nézd meg, mi minden készülhet kávézaccból! A cseh Plastia cég a kávézókból összegyűjtött kávézaccot 10%-ban keveri különféle polimerekkel. Az így előállított "bioműanyagból" számos termék, háztartási komposztgyűjtő edény, csíráztató tálca, hagymahajtató lapka, florárium készülhet.
Halászháló, műanyag dugó, vagy éppen törött kaspó? Többek között ezekből az újrahasznosított anyagokból készülnek a 100 %-ban karbonsemleges, robusztus megjelenésű, de könnyű és időjárásálló, bel- és kültéri Capi kaspók.
A Desch Plantpac 2019-ben vezette be a lakossági műanyaghulladékból készült Recover® termesztőedény-termékcsaládját. Újdonság a D-Tect®Plus termékcsalád, amely műanyag-feldolgozó üzemek hulladékát hasznosítja.

Hamarosan folytatjuk...