Hiánypótló kiadvány jelent meg a kukorica termesztéséről

Hiánypótló kiadvány jelent meg a kukorica termesztéséről

Gazdabolt 2015. máj. 12.

A jelenleg elérhető szakkönyvek köre hasznos taggal bővült a gazdák, illetve leendő termesztők számára. A 9 fejezetből álló komplex tudásanyag jól körbejárja a kukoricatermesztés témakörét a vetéstől egészen a növényvédelemig. A kukoricatermesztés fortélyai címet viseli a Magro.hu mezőgazdasági piactér Mezőgazdasági ABC névre keresztelt e-könyv sorozatának első része. Az elektronikus formátum nem véletlen; a könnyű elérhetőséget, a modern technikai eszközök előnyeit kívánja elterjeszteni az agrárszereplők körében.

Hiánypótló kiadvány jelent meg a kukorica termesztéséről

Hazánkban a kukorica az egyik olyan szántóföldi növény, amit a legnagyobb területen termesztenek. Pedig a tevékenység nem könnyű munka, ráadásul sokan, sokféleképp végzik. Sokan élnek abban a hitben, hogy nekik ezen a téren már nem lehet újat mondani. A szóban forgó e-könyv mégis megpróbálkozik ezzel. Lényegre törően tér ki az összes fontos területre és tudnivalóra a kukoricatermesztéssel kapcsolatban. Hasznos és praktikus információkat, valamint a legfrissebb kutatási eredményeket is tartalmazza a témakörben.

A könyvből megtudhatjuk:

  • mekkora a kukorica hektáronkénti hozama,
  • milyen költségekre számíthatunk,
  • milyen technológiai változtatásokkal növelhető a terméshozam,
  • milyen feltételei vannak a maximális termésmennyiség elérésének,
  • hogyan csökkenthető a műtrágya felhasználása.

Ha Ön is belefogna a kukorica termesztésébe, vagy nem elégszik meg az átlagos hektáronkénti 5-6 tonna terméssel, IDE KATTINTVA tudja megrendelni az e-könyvet.

A Magro.hu-ról: A Magro.hu egy speciálisan a mezőgazdaságra tervezett online piactér, amely gabonafélék, egyéb szántóföldi- és takarmánynövények, állatok, zöldség-gyümölcs és mezőgazdasági gépek nagy tételben történő kereskedelmét segíti. A piactér lényege, hogy aggregálja a keresletet és a kínálatot, különlegessége pedig, hogy automatizálja az adásvételt, és 100% fizetési garanciát nyújt a kereskedéshez. A Magro.hu piacteret havonta átlagosan 55.000 őstermelő, családi gazdaság, kereskedő, feldolgozó és gyártó keresi fel, és 8400 regisztrált tagja van. A rendszerben az elmúlt két évben 3,7 millió tonna gabona fordult meg, több mint 1 millió tonna zöldséget-gyümölcsöt és 105 ezer darab haszonállatot kínáltak eladásra és megvételre. A piactér kiegészítő tevékenységei közé tartoznak a gazdák internetes ismereteinek bővítése, és az online marketing tudás elterjesztése az agráriumban.