A növényvédő szerek változásairól

A növényvédő szerek változásairól

Gazdabolt 2013. dec. 14.

Információ a folyamatos változásokról

- Módosult (2013. november 15.-vel.) az Actirob B permetezési adalékanyag forgalomba hozatali és felhasználási, engedélye. Az engedély érvényességét: 2014. december 31. –ig. meg hosszabbították.

- Bulldock 25 EC rovarölő permetezőszer, forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét 2013. november 8.-val felülvizsgálták. Fontosabb változtatásokat hoztak, a jövőben nem alkalmazható burgonyában és paradicsomban viszont kukoricában igen.

- Cymbal 45 WG gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye is módosításra került 2013. november 21.-vel. A változások többek közt érintik a növényvédő szer gyártóját valamint a növényvédő szer eltarthatóságát.

- A Goal 2 E gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének érvényessége 2014. január 30. napján lejár.

Türelmi idő a következő: Az engedélyező hatóság a legkésőbb 2014. január 3-ig Magyarországra beérkezett szerre, valamint az értékesítési láncban meglévő készletek forgalmazására és a felhasználásra az alábbiakat írja elő: Az ügyfelek, a meglévő raktárkészleteiket 2014. július 31-ig értékesíthetik. A szer felhasználása az eltarthatósági idő végéig engedélyezett.