Virághagyma Boglárka Picotee Orange Kiepenkerl 10 db

T15701
A Virághagyma Boglárka Picotee Orange Kiepenkerl jellemzői: A Ranunculus/boglárka virágok szinte túl tökéletesnek látszanak, hogy valódiak legyenek. Rózsaszerű virágaik rétegesen helyezkednek el,a krém és a halványsárga, a sárgaba... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.

A Virághagyma Boglárka Picotee Orange Kiepenkerl jellemzői:

A Ranunculus/boglárka virágok szinte túl tökéletesnek látszanak, hogy valódiak legyenek. Rózsaszerű virágaik rétegesen helyezkednek el,a krém és a halványsárga, a sárgabarack, a rózsaszín, a narancs, a vörös és a bordó különböző árnyalataiban pompáznak. Noha házi kertekben nem gyakran fordul elő, a boglárkák annál népszerűbbek vágott virágként.

A boglárkák hűvös szezonális virágok, amelyek a legjobban kb. 12 °C tavaszi hőmérsékleten nőnek. Mivel nálunk a boglárka nem télálló, általában tavasszal ültetik, a virágait így nyáron hozza. Növekedésének legmegbízhatóbb módja az, ha inkább cserepekbe ülteti, nem pedig a kertbe. Ez elősegíti a megfelelő vízelvezetést, és amint a növények virágoznak, könnyű őket mozgatni, pl. a terasz asztalra, ablakpárkányra, ahol szem előtt lehetnek.

A virággazdálkodók és más kereskedelmi termelők általában üvegházban termesztik a boglárkát. Ez lehetővé teszi számukra a magas és az alacsony hőmérséklet szabályozását, és hibátlan virágok előállítását nagykereskedőik számára. Amikor a boglárkát üvegházban termesztik, a gumót általában ősszel ültetik.

Igényei:

Nap és árnyék :

A Ranunculust teljes napsütésben kell termeszteni. A növények nem szeretik a meleget, de minden nap sok erős fényre van szükségük.

Télállóság :

Hazánkban nem télálló, ezért gyakran egynyári virágként termesztik.

Talajviszonyok :

A legjobb eredmény elérése érdekében a gumókat könnyű, jó vízáteresztő képességű talajba ültesse. Kerülje a nedves talajt, mivel a gumó és a gyökér könnyen rothadhat. Ha konténerekben termeszti a boglárkát, használjon kiváló minőségű pH semleges tőzeget.

Termesztése:

Mélység és távolság :

Ültesse a gumókat 8-10 cm távolságra és 4-5 cm mélyen, a karmos oldalával lefelé.

Ültetési tippek :

Alvó állapotban a boglárka gumók kemények és szárazok. Annak érdekében, hogy könnyebben fejlődjenek, közvetlenül a növény elültetése előtt áztassa be őket. Helyezze őket egy tálba szobahőmérsékletű vízbe 3-4 órán keresztül. A Ranunculus általában 90 nappal az ültetés után virágzik. Várható, hogy a virágzás 4-6 hétig folytatódik. Jó növekedési körülmények között minden ranunculus növénynek nagy gyökérgolyója van. Feltétlenül hagyjon sok helyet a gyökerek számára, hogy a növények teljes potenciálját elérjék.

Adatok:

Virágzás május-június
Ültetése szeptember-május
Télálló nem
Ültetés hely napos/félárnyékos
Ültetési mélység kb. 5 cm
Magasság 20-30 cm
Szín sárga-narancssárga
Súly: 0.1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.