Dughagyma Makói őszi 500g
Dughagyma Makói őszi jellemzői:
Kiemelkedően magas szárazanyag tartalmú fajta. Kemény héjjal, tömör fehér hússal, és kiváló fűszerező képességgel rendelkezik. A házikertben elsősorban kora tavasszal zöldhagymaként használható. Későbbi fejlődése során friss főzőhagymaként, illetve a beérés után télire eltett hagyma előállítására is alkalmas, amennyiben odafigyelünk, hogy a magszár ne fejlődjön ki.
Hagyományos, magyar fajta, államilag ellenőrzött szaporításból!
Termesztése:
Ültetés időpontja:
Ősszel, szeptember-december között.
Ültetés módja:
Zsinór, vagy soroló mentén 25 cm-es sortávolságra, 2-3 cm mélyre dugjunk be egy-egy hagymát a földbe 10 cm távolságra egymástól. (A hagyma gyökeres része kerüljön alulra!)
Ültetés mélysége:
A dughagyma felső részétől számítva 2 cm. Ha a növények magszára növekedni kezd, akkor azokat törjük ki, vagy vágjuk le. Ültetés után igen fontos munka a talaj felszínének porhanyítása és a gyomok féken tartása.
Tipp:
A sárgarépa és a kapor illata elriasztja a hagymalegyet, ezért egymáshoz közel termesszük őket, de hatékonyan április végétől zöldséglégy-hálóval is védekezhetünk ellene.
Súly: | 0.5 kg |
---|---|
Elérhetőség: | 1-4 nap |
Kultúra: | Zöldség |
Értékesítési alapegység: | db |
Bejelentkezés
Bejelentkezés