Chili paprika Jalapeno M Rocalba 0,5 g

T14397
A Jalapeno paprika általános jellemzői: A jalapeno paprika fajta egy középmagasra növekvő nagyon csípős paprika fajta. Az olyan közkedvelt paprikafajták közé tartozik, mint például a cseresznyepaprika. Morfológiája: A növény magassága ötventől-kilencven centiméterig terjedhet, tenyésztési ideje körülbelül  két hónap. A növény virágainak&nbs... Részletes leírás
1 250 Ft (nettó: 984 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Jalapeno paprika általános jellemzői:

A jalapeno paprika fajta egy középmagasra növekvő nagyon csípős paprika fajta. Az olyan közkedvelt paprikafajták közé tartozik, mint például a cseresznyepaprika.

Morfológiája:

A növény magassága ötventől-kilencven centiméterig terjedhet, tenyésztési ideje körülbelül  két hónap. A növény virágainak  színe fehér. A paprikának egy tövén akár harminc paprika is teremhet, megfelelő körülmények között. Termésének mérete változó, öt-tíz centiméter hosszú és három centiméter széles.

Felhasználása:

Folyamatosan szedhető a termés, melyeknek a  színe lehet zöld és piros, általában a szezon végére megpirosodik. Szárításra általában még mielőtt beérne, le kell szedni és úgy kell hagyni megpirosodni és beérni. A termést  széles körben fel lehet használni, de mint minden zöldség esetében, legjobb frissen fogyasztva. Lehet használni ételek ízesítésre, hiszen erős íze élvezhető aromát ad az ételeknek.

A jalapeno paprika környezeti igényei:

Talajigény:

Jól előkészített talajra van szüksége, mely talaj legyen ellátva megfelelően tápanyagokkal és a vízelvezetése legyen megoldott, ugyanis mint általában minden paprikafajta ennek a fajtának  is rengeteg öntözésre van szüksége.

Vízigény:

Vízigénye magas. Legjobb, ha csepegtető öntözést alkalmazunk, mert nem használ a termésnek, ha közvetlenül éri a víz. 

Hőmérsékleti igény:

Meleg igénye magas a növénynek ezért, olyan helyre ültessük ahol éri elég napfény, legjobb számára a húsztól huszonhét fokig terjedő hőfok. Figyeljünk  a hőmérsékletre, mivel ha nem elég meleg az idő a paprika magok csírázása elmaradhat, így  a növény nem hajt ki, illetve palánták esetében a palánták sem maradnak életben. Túl meleg, harminc fok feletti hőmérséklet esetében pedig kevesebb lehet a termés.

A jalapeno paprika termesztése:

Magvetés:

Magvetés palántaneveléshez január közepétől kezdődhet.

Csírázási hőmérséklet:

22-27 °C között csírázik, alacsonyabb hőmérsékleten a csírázás elhúzódik.

Kiültetés:

Április végén-május elején, a késő tavaszi fagyok elmúltával lehet kiültetni.

Betakarítás:

Júniustól-novemberik szedhető. A terméseket óvatosan kell lecsípni a szárról akkor, amikor még nem váltott a színe a termésnek pirosra. Azok a paprikák alkalmasak szedésre, amelyek már elég kemények.

Súly: 0.001 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.