Systhane 20 EW 0,2

T13849
Házikerti felhasználás: lásd a leírásban. A miklobutanil a triazolok (FRAC G) közé tartozik. A vegyszer a növényfelületre jutás helyén a kezelést követően gyorsan felszívódik, szisztemikus (felszívódó) hatású. A gomba továbbszaporodásához szükséges ergoszterol bioszintézist gátolja, aminek hiányában a gomba elpusztul. A Systhane 20 EW 8-10 napo... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Házikerti felhasználás: lásd a leírásban.

A miklobutanil a triazolok (FRAC G) közé tartozik. A vegyszer a növényfelületre jutás helyén a kezelést követően gyorsan felszívódik, szisztemikus (felszívódó) hatású. A gomba továbbszaporodásához szükséges ergoszterol bioszintézist gátolja, aminek hiányában a gomba elpusztul. A Systhane 20 EW 8-10 napos preventív és 72 órás kuratív hatással rendelkezik.
A növényvédő szereket mindig biztonságosan és felelősségteljesen használja! A készítmény felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termék csomagolásán lévő

címke felhasználási utasításait valamint az engedélyokiratban szereplő előírásokat! A Systhane 20 EW gombaölő szer logo, a Dow Chemical Company („Dow”) vagy a Dow leányvállalatának regisztrált márkaneve.


Almában és körtében varasodás ellen a kezeléseket az aszkospóra szóródás időszakában, előrejelzés alapján, megelőző jelleggel kell elkezdeni és a további védekezéseket a fertőzés erőssége szerint 10-12 naponkénti gyakorisággal blokkszerűen kell folytatni. Kijuttatása egy védekezési szezonban 3 alkalomnál többször nem célszerű. Almafalisztharmat ellen a készítmény önmagában is hatékony, járványhelyzetben lisztharmatra fogékony fajtáknál (pl. Idared) kén hatóanyagú készítménnyel célszerű kombinálni. A védekezéseket piros bimbós állapottól kezdődően 10-14 napos permetezési fordulóval érdemes elvégezni. A védekezések eredményességét jelentősen javítják a szakszerűen elvégzett metszési munkák. Az intenzív hajtásnövekedést követően a készítmény további alkalmazása nem javasolt. Dózis: 5 ml/10 l víz.

Meggyben és cseresznyében a moníliás hajtás- és virágfertőzés ellen, erős fertőzési nyomás esetén, a védekezést már fehér illetve piros bimbós állapotban kell elkezdeni, majd teljes virágzásban és sziromhulláskor megismételni. A védekezések eredményességét jelentősen fokozza a beteg részek metszéssel történő folyamatos eltávolítása. Csapadékos időjárásban a gyümölcsök sérülésekor (jégverés, erőteljes rovarkártétel) a moníliás termésrothadás megelőzése érdekében egy alkalommal célszerű védekezni az érés előtti időszakban. Dózis: 5 ml/10 l víz.

Szőlőben a lisztharmat elleni védekezéseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt elkezdeni. Az előző évi jelentősebb fertőzések után a permetezéseket a virágzás kezdetén indokolt elkezdeni és a fertőzés alakulásától függően 10-14 naponként megismételni. Járványhelyzetben a nagyobb dózis kijuttatása javasolt illetve a készítményt célszerű meptildinokap hatóanyagú gombaölő szerrel szerrotációban, illetve kombinációban használni. Feketerothadás elleni a kezeléseket a virágsapkák lehullását követően 1-3 alkalommal, 10-14 napos időközzel javasolt elvégezni. Dózis: 2,5 ml/10 l víz.

Paprikában, paradicsomban, padlizsánban, cukkíniben és uborkában hajtatott körülmények között a lisztharmat elleni állománykezeléseket a fertőzési nyomás ismeretében a kezdeti tünetek megjelenését követően célszerű elkezdeni, majd 8-12 napos permetezési intervallumban javasolt megismételni. Zárt termesztőberendezésben a védekezések eredményessége jelentősen növelhető az idejében történő szellőztetésekkel és a fertőzött növényi részek folyamatos eltávolításával. Dózis: 5 ml/10 l víz.

Szamócában és ribiszkében lisztharmat ellen a megbízható védelem elérése érdekében a készítményt a virágbimbók megjelenésekor, a virágzás elején és a fővirágzáskor javasolt kijuttatni. Dózis: 10 ml/10 l víz.

Dísznövényekben lisztharmat és rozsda ellen a kezeléseket a kezdeti tünetek megjelenésekor célszerű elkezdeni és a fertőzés erősségétől függően megismételni. Dózis: 2,5 -7,5 ml/10 l víz.
Súly: 0.25 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Dísznövény, Gyümölcs, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.