Dughagyma Holland Bamberger (sonka) 14-19 mm 250 g VM

T13547
A Holland Bamberger sonkahagyma jellemzői: A sonkahagyma hosszúkás, hengeres formájú, barna vagy vöröses héjú hagymafajta. Gyakran összekeverik a salotta hagymával. A vöröshagymánál lágyabb ízű fajta, azonban közel sem olyan kifinomult, mint a salotta. Késői fajta, egyedülálló, hosszú alakja révén megkülönbözteti magát. Miután teljesen megnőtt,... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.

A Holland Bamberger sonkahagyma jellemzői:

A sonkahagyma hosszúkás, hengeres formájú, barna vagy vöröses héjú hagymafajta. Gyakran összekeverik a salotta hagymával. A vöröshagymánál lágyabb ízű fajta, azonban közel sem olyan kifinomult, mint a salotta. Késői fajta, egyedülálló, hosszú alakja révén megkülönbözteti magát. Miután teljesen megnőtt, hosszú, körte alakú fogyasztási hagyma az eredmény. Erős, világosbarna bőrű és átlagos nyakú. Rövid távú tárolásra alkalmas.

Beltartalmi értékei:

A vöröshagymáéhoz hasonlóan tartalmaz: B1-, B2- és C-vitamint, kéntartalmú vegyületeket, flavonoidokat, nikotinsavat, vasat, jódot, káliumot, foszfort, kalciumot, szelént és cinket tartalmaz. Energiaszegény, hiszen 100 grammban csak 38 kalóra van. A vöröshagyma olyan kénvegyületeket is tartalmaz, melyek segítenek gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori nevű baktérium közömbösítésében, így a betegség kiváló természetes gyógymódja lehet. A hagyma héjában lévő természetes antihisztamin, a kvercetin, hatékonyan gátolja a gyulladásos bélbetegség esetében egyes ételek által okozott allergiaszerű reakciókat. Ha a hagymát vörös héjával együtt tesszük a levesbe, a kvercetin kioldódik a héjából. A magas koleszterinszint csökkentésére is kiváló táplálék. így a szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez kiváló. Baktériumölő hatóanyagainak köszönhetően a köhögés kiváló ellenszere.

A Holland Bamberger sonkahagyma termesztése:

Duggatás időpontja:

Tavasszal március-április 15 között duggathatjuk el a hagymákat.

Mélység:

2-3 cm mélyre duggassuk a hagymákat.

Térállás:

25 cm x 10 cm sor és tőtávolságra duggassuk a hagymákat. 

Betakarítás:

Júniustól szeptemberig szedhető.

 

 

Súly: 0.25 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.