Vetőmagszalag Petrezselyem Félhosszú BK 4m

T13442
Petrezselyem félhosszú bemutatása: Középkésői jól tárolható fajta. Gyökere közepesen hosszú, kúp alakú, válla enyhén csapott, felszíne krémszínű, húsa fehér, ízletes. A Petrezselyem félhosszú termesztése: Hol termeszthető a petrezselyem? A gyökérpetrezselyem fiatalabb gyümölcsfák alatt, vagy szőlősorok között is termeszthető, nem kimondo... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható

Petrezselyem félhosszú bemutatása:

Középkésői jól tárolható fajta. Gyökere közepesen hosszú, kúp alakú, válla enyhén csapott, felszíne krémszínű, húsa fehér, ízletes.

A Petrezselyem félhosszú termesztése:

Hol termeszthető a petrezselyem?

A gyökérpetrezselyem fiatalabb gyümölcsfák alatt, vagy szőlősorok között is termeszthető, nem kimondottan fényigényes, a metélőpetrezselyem világos helyre való, utóbbi a gyökérpetrezselyem számára is megfelelő. Hidegtűrő növény, mely mélyrétegű, tápanyagban gazdag, üde talajban fejlődik legszebben. Ha nincs elég mélyen megművelve a talaj, a petrezselyem gyökerek elágaznak, vagy görbék lesznek.

A petrezselyem vetés ideje:

A gyökérpetrezselyem február-márciustól vethető szabadföldbe. A vetéshez közönséges vetőmagot és drazsírozott magot is vásárolhatunk. A petrezselyem magjai nagyon aprók, és nehezen csíráznak, ha nem elég nedves a talaj, akár 4-5 hétig is elfekszenek.

Ha drazsírozott magot vetünk, könnyebben tudjuk tartani a megfelelő tőtávolságot, és jóval kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell ritkítanunk a kikelt növényeket. A közönséges vetőmagot érdemes a vetés előtti napon beáztatni, vagy nyirkos homokba keverni és meleg helyen tartani a vetésig, ez megkönnyíti a csírázást. Csírázása kb. 21–28 napig tart. Kelés után ritkítjuk. A türelem és az állandónedvességszint kulcsfontosságú.

Vizigényes növény-e a petrezselyem ?

Igen, vízigényes növénynek számít, ugyanakkor a vizet mélyebbről is felveszi, és jól hasznosítja. A csírázáshoz és a kezdeti növekedéshez igényli a legtöbb vizet, ha száraz a tavasz, már tavasszal is öntözést igényel.

Melyek a petrezselyem kártevői ?

A petrezselyem termesztésével kapcsolatos teendők között meg kell említeni a gyomlálást is, kézzel húzzuk ki a gyomokat, ne használjunk gyomirtót. A petrezselyem kártevői közül a talajlakó kártevőket, valamint a levéltetveket lehet megemlíteni, illetve időnként lisztharmat is károsíthatja a növényt.

Térállás:

25-30 x 3-5 cm. A tőtávolságot a vetőszagalon a magok távolsága megadja.

A petrezselyem vetéséhez készítsünk vetőbarázdát, ez 3-5 cm mély, egyenes sor legyen. Ha ezzel meg vagyunk, öntözzük be a vetőbarázdát és szórjuk bele a magokat. A magok közötti ideális távolság 3-5 cm, a sortávolság 30cm legyen.

Szedés:

Friss fogyasztásra júniustól, tárolásra szeptember-októberben.

 
Súly: 0.015 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.