Dughagyma Makói őszi 300g

T13386
Dughagyma Makói őszi jellemzői: Kiemelkedően magas szárazanyag tartalmú fajta. Kemény héjjal, tömör fehér hússal, és kiváló fűszerező képességgel rendelkezik. A házikertben elsősorban kora tavasszal zöldhagymaként használhat&oa... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.

Dughagyma Makói őszi jellemzői:

Kiemelkedően magas szárazanyag tartalmú fajta. Kemény héjjal, tömör fehér hússal, és kiváló fűszerező képességgel rendelkezik. A házikertben elsősorban kora tavasszal zöldhagymaként használható. Későbbi fejlődése során friss főzőhagymaként, illetve a beérés után télire eltett hagyma előállítására is alkalmas, amennyiben odafigyelünk, hogy a magszár ne fejlődjön ki. 
Hagyományos, magyar fajta, államilag ellenőrzött szaporításból!

Termesztése:

Ültetés időpontja: 

Ősszel, szeptember-december között.

Ültetés módja:

Zsinór, vagy soroló mentén 25 cm-es sortávolságra, 2-3 cm mélyre dugjunk be egy-egy hagymát a földbe 10 cm távolságra egymástól. (A hagyma gyökeres része kerüljön alulra!)

Ültetés mélysége:

A dughagyma felső részétől számítva 2 cm. Ha a növények magszára növekedni kezd, akkor azokat törjük ki, vagy vágjuk le. Ültetés után igen fontos munka a talaj felszínének porhanyítása és a gyomok féken tartása.

Tipp:

A sárgarépa és a kapor illata elriasztja a hagymalegyet, ezért egymáshoz közel termesszük őket, de hatékonyan április végétől zöldséglégy-hálóval is védekezhetünk ellene.

 

 

Súly: 0.3 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.