Plenum 1 kg

T12348
Házikerti felhasználás: 15-25 g/10 víz. JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA: Tilos a méhek közelében felhasználni. A méhek és egyéb beporzást végző rovarok biztonsága érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható. Virágzó gyomnövények jelenléte, vagy mézharmat aktív hordása esetén nem alkalmazható. Repcében a védekezést a levéltetvek és a r... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Házikerti felhasználás: 15-25 g/10 víz.

JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

Tilos a méhek közelében felhasználni. A méhek és egyéb beporzást végző rovarok biztonsága érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható. Virágzó gyomnövények jelenléte, vagy mézharmat aktív hordása esetén nem alkalmazható.

Repcében a védekezést a levéltetvek és a repcefénybogár ellen a kártevők táblára történő betelepedési időszakában, az imágó létszám figyelemmel kísérése mellett javasolt elvégezni.

Burgonyában és dohányban levéltetvek ellen a betelepedés időszakában, a felszaporodás kezdetén kell a készítményt kijuttatni, és a kezelést szükség szerint ajánlott megismételni.

Hajtatott paprikában és uborkában a levéltetvek elleni védekezéseket az első telepek megjelenése előtt kell megkezdeni és szükség esetén egy alkalommal javasolt megismételni. A hatékonyság különösen fiatal egyedekkel szemben kiemelkedő.

Hajtatott paprikában, paradicsomban és uborkában üvegházi molytetű ellen a kezelés a kifejlett alak és a főként a fiatal (L1-L2) lárvák ellen hatékony. A molytetű egyéb (helyhez rögzült) alakjaival szemben azonban a hatékonyság nem megfelelő. A védekezés a kártevő egyedszámának alakulása szerint egy alkalommal megismételhető. A további védekezéseket más hatóanyagú készítménnyel kell elvégezni.

Szabadföldi paprikában és dinnyében a levéltetvek elleni permetezéseket sárgatálas, vagy sárgalapos megfigyelés alapján betelepedéskor, de legkésőbb a kis telepek megjelenésekor kell elkezdeni, ügyelve a levelek fonákjának egyenletes fedettségére is.

Őszibarackban a nem gazdacserés levéltetű fajok ellen az első kolóniák megjelenésétől kezdődően ajánlott védekezni. A készítmény hosszú hatástartamú, ezért a nyári időszakban maximum két kezelés elegendő. Zöld őszibarack-levéltetű ellen tavasszal illetve az előrejelzések alapján a nyárvégi-őszi időszakban, a téli tojásrakás megelőzése érdekében célszerű permetezni.

Hajtatott és cserepes dísznövényekben levéltetvek ellen az előrejelzés alapján a betelepülés idején, és az azt követően az újabb telepek kialakulásától függően, legfeljebb két alkalommal javasolt védekezni. Üvegházi molytetű esetében a kifejlett alak és fiatal lárvák ellen kell időzíteni a kezeléseket, és a permetezést a kártevő egyedszámának további alakulása szerint javasolt megismételni. A készítmény a Saintpaulia és a Sinningia növényfajok virágját perzseli, így ezekben a kultúrákban az alkalmazása nem javasolt.

Lombhullató és örökzöld díszfákon, díszcserjéken károsító levéltetvek ellen a védekezést a kártevők megjelenésekor kell megkezdeni, és szükség szerint megismételni. Platánon csipkéspoloska ellen a tömeges lárvakeléskor, nemzedékenként 1-1 alkalommal, nagy lémennyiséggel javasolt permetezni. A permetléhez tapadásfokozó szer hozzáadása indokolt. Díszfa és díszcserje fajokon a felhasználást megelőzően fitotoxicitási vizsgálat szükséges.


HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPEKTRUM:

A Plenum felszívódó, a növényi nedvkeringéssel szállítódó, specifikus hatású készítmény, kontakt és gyomorméreg. Nem klasszikus taglózó hatású. Közvetlenül a kezelés után a károsító rovarok (levéltetvek, molytetvek, platán csipkéspoloska) táplálkozása, ezáltal további kártétele és a perzisztens vírusok átvitele is megszűnik. A levegő páratartalmától függően – folyadék és táplálékfelvétel hiányában – a kártevők 2-4 nap alatt elpusztulnak.

Repcében a készítmény egy vegetációs időben egy alkalommal zöld bimbós állapotig vagy sziromhullás után használható. A többi kultúra esetében egy vegetációs időszakon belül legfeljebb két alkalommal használható. Tekintve a szer hosszú hatástartamát, a kezelés megismétlése 12-14 napon belül nem javasolt.

A kijuttatás során a lémennyiséget a védendő felület nagyságától, a művelésmódtól és az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani, amely a hatékony koncentráció megtartásával – a megfolyás elkerülése és a megfelelő fedettség érdekében – a javasolt értékektől eltérő is lehet.FONTOSABB KOMBINÁCIÓK ÉS AZOK ELŐNYEI:

Plenum + Microbio 0,5 l/ha: az adalékanyag a szer hatását és esőállóságát fokozható.


KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:
hosszú hatástartam
felszívódó hatóanyag
a megszokott hatóanyagoktól (piretroid, szerves-foszforsav-észter) eltérő hatóanyag családba tartozik
rezisztenciatörő
szelektív táplálkozásblokkoló

KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: repce – nincs korlátozás
Engedélyszám: 12412/2002. FVM, 04.2/1645-2/2018. NÉBIH
Kiszerelés: 1 kg-os zsák, 5 kg-os zsák
Forgalmi kategória: II.
Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
Súly: 1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Dísznövény, Gyümölcs, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.